Medicinsk plackborttagning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-19
Ta hand om dina tänder är en viktig angelägenhet för alla , och ofta borsta inte räcker för att förebygga problem . Du kanske har hört talas om plack byggs upp från annonser , eller hade din tandläkare diskutera plack städrutiner med dig . Denna artikel kommer att hjälpa till att hantera vad plack är , och hur man tar bort det utan ingrepp

Vad är plack ?

Plack är en klibbig , mjuk bakteriella beläggning som täcker dina tänder . Den reagerar på socker och stärkelse äter du genom att skapa starka syror som omvandlar dessa föreningar till energi för bakterierna . Detta kan leda till ett antal tand och tandkött problem, bland annat tandsten , tandköttsproblem och karies .

borsta efter varje måltid och tandtråd minst en gång dagligen kan kraftigt minska mängden plack byggs upp på din tänder . Detta är dock inte en 100 procent förebyggande teknik . Plack kan lätt samlas i svåra att nå platser , och ibland kan det vara för svårt att ta bort utan hjälp av en legitimerad tandläkare .

ta bort plack

Förutom daglig tandborstning och tandtråd , kanske du vill köpa en pre-borste skölj . Detta kommer att bidra till att bryta upp plack på tänderna innan borstning, så att du kan bli av svårare att nå plack . Fluor sköljningar och munvatten är både användbart vid behandling av plack , men vara säker på att din tvätt inte behöver användas efter tandborstning i stället för före .

Specialty dentala plockar kan köpas från narkotika och apotek , och är utformade för att hjälpa till att nå svåråtkomliga områden i munnen . Det finns också ett antal " Sonic " elektriska tandborstar som kan användas som hjälp vid plackborttagning . Dessa elektriska tandborstar använda vibration för att hjälpa till att ta bort ackumulerade plack på tänderna .

Trots dessa metoder är det viktigt att notera att plack är närvarande i varje mun , oavsett nivån på tandhygien . Även om du använder användandet av alla ovanstående medel kan du fortfarande ha en plakett problem .

Det bästa sättet att verkligen förhindra plack är att göra regelbundna besök till tandläkaren . Det finns ett stort antal icke-kirurgiska alternativ plackborttagning tillgängliga till tandläkaren. Dessa smärtfri metoder kan bestå av snabba kemiska tvättar eller slipande avkalkningsmedel , eller tandläkaren får helt enkelt använda tandvård verktyg för manuell borttagning .

Previous:nothing Next:hur man blir ett fan av tandborstar

Relaterade artiklar


 • tandvård rengöringsmetoder
 • hur man får vita tänder med billiga tandblekning
 • knep för att lindra smärtan av tandställning
 • hur man kan påskynda läkningen efter tandläkarmottagning
 • hur man får hängslen till ett nedsatt pris
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • hur man hittar billiga hängslen
 • Aquafresh tandkräm ingredienser information
 • när ska ett barn gå till tandläkaren ?
 • vad är skillnaden i en tand faner & limning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com