Periodontala sjukdom naturläkemedel

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-14
Parodontit är en form av tuggummi sjukdom där bakterier gör att tandköttet dra bort från tänderna . I ett framskridet stadium , kan den orsaka försämring av benet strukturer som håller tänderna på plats , vilket orsakar tandlossning och andra oåterkalleliga skador. Vid användning i kombination med god munhygien , örter med immunstimulerande och antibakteriella egenskaper kan hjälpa till att hålla bekämpa de bakterier som orsakar tandlossning

immunstimulerande örter

Eftersom korrekt immunfunktion behövs för att avvärja bakterietillväxt , örter som stimulerar immunsystemet kan vara till nytta i kontrollen tandlossning .

Echinacea är bland de mest populära örter för att öka immunförsvar . Enligt experter på Nih. gov , ökar Echinacea nivåer av interferon , ett protein släpptes av immunceller för att bekämpa patogener . Echinacea kan tas internt eller användas som en mun skölj för behandling av tandlossning . För att göra en sköljning , lägg u00BD tsk . vätska Echinacea extrakt till u00BD kopp varmt vatten , skölj och svälja . Detta kan göras upp till tre gånger om dagen för att hjälpa sjukdom bekämpa tandköttet och ökar immuniteten .

Astragalus är en ört som används i traditionell kinesisk medicin ( TCM ) för dess immunstimulerande egenskaper . Det fungerar som en adaptogen --- skydda mot stress och åstadkomma ett tillstånd av homeostas i kroppen . Enligt Umm. edu har Astragalus antibakteriella , antioxidanter och immunstimulerande egenskaper som gör den användbar både förebygga och behandla olika sjukdomar .

Andra immunsystemet örter som kan vara till nytta vid behandling av tandlossning inkluderar Siberian ginseng , Cordyceps och vitlök .

Antimikrobiella Örter

Antibakteriell örter värderas för sin förmåga att döda sjukdomsframkallande bakterier i hela kroppen . Vitlök är bland de mest potenta antibakteriella örter tillgänglig . Allicin-den aktiva alkaloiden i vitlök --- är en kraftfull bredspektrumantibiotikum , enligt Vitlök-Central. com . Till skillnad från syntetiska antibiotika stimulerar inte vitlök inte jäst överväxt eller blir mindre effektiv med fortsatt användning. Det kan ätas eller tas som ett komplement eller tinktur . Åldern ( luktfri ) kan vitlök göras till en mun skölj används för behandling av tandlossning .

eukalyptusolja är till stor nytta för att bibehålla munhälsan . Enligt JopOnline. org , patienter som tuggade tuggummi med eukalyptus extrakt upplevt förbättring på flera aspekter av tandköttsproblem , inklusive plack ackumulering och blödning . Även ren eukalyptusolja är giftigt att dricka , använder munvatten eller tandkräm som innehåller den kan bidra till att förbättra munhälsan .

Andra örter som kan vara till hjälp för att minska parodontala bakterier inbegriper olja tea tree , Neem olja och kamomill . För att göra en mun skölj från tea tree eller neem olja , tillsätt 12 droppar Neem extrakt eller en droppe tea tree-olja till två dl vatten , gurgla och spotta . Kamomillte kan drickas eller gargled för sin anti -inflammatoriska och antibakteriella egenskaper.

Övriga råd

Även naturläkemedel kan vara till hjälp vid behandling av tandlossning , är de mest effektiva när de används tillsammans med god munhygien praxis . Borsta tänderna minst två gånger dagligen , och se till att försiktigt borsta längs tandköttskanten när du går . Floss och använda munvatten regelbundet och har tänderna rengöras av en tandläkare var sjätte månad för att förhindra plack ackumulering .

Previous:nothing Next:hur man fixar flisas tänder

Relaterade artiklar


 • hur man undviker karies
 • bidrag för tandvård på vårdhem
 • hur man rengör och behandla dental
 • övningar för att lindra TMJ
 • hur man effektivt borsta tänderna
 • hur man äter med proteser
 • hur man får vita tänder utan att spendera en massa pengar
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • hur man hittar en tandläkare för proteser
 • hur man kan förebygga och undvika en rotfyllning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com