Skillnaden mellan tandläkare och oral kirurger

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-09
De flesta av oss är beroende av tandläkare och muntliga kirurger för hälsan hos våra tänder och vår mun . I genomsnitt besöker vi tandläkaren två gånger om året för rutinmässig rengöring . Men vissa människor behöver aldrig se ett muntligt kirurg

Tandläkare

Tandläkare arbetar i privat verksamhet och kontor grupp . De behandlar tänder, tandkött och mun för olika förhållanden . Tandläkare har förmågan att fylla hålrummen , ersätta förlorade tänder och behandla karies , bland andra uppgifter .

Typer

Förutom allmän tandvård, finns det andra områden av tandvård som tandläkare kan specialisera sig på , inklusive ortodonti och protetik . Ortodontister specialiserade på fastställande av anpassningen av tänderna med hjälp av hängslen och andra apparater . Protetiker ersätta förlorade tänder med mer permanent alternativ än proteser .

Tandläkare Utbildning

Normalt åtta år på college och forskarstuderande skolgång krävs för att bli tandläkare . Grundutbildning i naturvetenskap kommer att utarbeta en blivande tandläkare för dentala skolan . Efter grundutbildningen har avslutats flyttas eleven till en tandläkarutbildning . Denna utbildning sker i fyra år . Ytterligare år krävs om tandläkaren vill specialisera sig på en annan inom tandläkaryrket. är

Oral Suregons

Operationer på munnen , käken och omgivande områden utförs av utbildad oral kirurger . Avlägsnande av visdomständer är ett vanligt förfarande som utförs av oral kirurger . Andra operationer syftar till att korrigera problem med käken och ben i ansiktet .

Käkkirurgen Utbildning

Potentiella muntliga kirurger ta samma utgångspunkt väg som tandläkare . Efter avslutad tandläkarutbildning är den studerande att ta en hemvist i kirurgi . Detta tar normalt ytterligare fyra år att bemästra . Muntlig kirurger tillbringar normalt 10 till 14 år tillbaka gymnasiet för att få sin examen .

Överväganden

Även tandläkare kan ta bort tänder och uppträder operationer i liten skala , de är inte utbildade så intensivt som oral kirurger . Muntlig kirurger utbildas noggrant och är kapabel att genomföra mycket intrikata procedurer på munnen och ansiktet .

Previous:nothing Next:växtbaserade plackborttagning

Relaterade artiklar


 • hur man använder tänderna vitare kit
 • hur man rengör en nattvakt
 • hur man kan minska smärtan av hängslen
 • hem rättsmedel för ett tuggummi koka
 • hur man kan undvika att få tandköttsproblem
 • hur man ska behandla morgon muntorrhet
 • är det möjligt att bleka fasader ?
 • Skillnaden mellan tandvård Kepsar & kronor
 • att introducera en ny tandläkare till patienter
 • homeopatiska botemedel för parodontit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com