alternativ till tuggummi flikkirurgi

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-07
Gum flikkirurgi används i svårare fall av parodontit . En flik av tandköttet skärs och skalade bort från tänderna så att tandsten och skräp kan avlägsnas från den nedre tanden . Genom att ta bort det här materialet kommer inflammationen under tandköttet avtar som vävnaden läker efter operationen. Men det finns andra , mindre invasiva behandlingar för sjukdomar i tandköttet

tandköttssjukdomar

Tandköttssjukdomar, eller parodontit , är en sjukdom som påverkar tandköttet och käkbenet . Orsakas oftast av otillräcklig munhygien kan tandköttssjukdomar också hejdas genom förbättrad hygien under de tidiga stadierna .
När villkoret har förekommit under viss tid , är skadan mer permanent och kommer att kräva mer omfattande rengöring och behandlingar .

Root Hyvling

Root hyvling är ett förfarande som kan prövas före eller i stället för lambåkirurgi . Det kan också ta bort tandsten och skräp under tandköttet linje .
Dr Dan Peterson , DDS , beskriver rot hyvling som en process som " . . . innebär utjämning av rotytor av dina tänder . . . så tandköttet kan fastare återansluta till rötterna som är rena och släta för att förebygga tandlossning och problem känslighet . "
I vissa fall kommer rot hyvling utföras i Förutom att skala .

Skalning

Scaling är en process som tar bort tandsten och bakterier runt och under tandköttskanten . Fickor eller försänkningar i tandköttet kan rensas ut genom att skala .
Men enligt Dr Jeffrey Wissot , DDS , " en vanlig biverkning av parodontala scaling är känslighet för varmt och kallt , på grund av exponerade rötter efter tandköttet krymper . " Denna biverkan minskar generellt över tiden .
Både scaling och root hyvling anses djupa parodontala rengöringar . Ibland tandläkare kommer också att använda antibiotika för att hjälpa tandköttet läka förutom en djup rengöring. antibiotika släpps vanligen ut direkt på eller under tandköttet. De dödar de bakterier som orsakar inflammation , som gör att tandköttet att läka mer fullständigt.

Previous:nothing Next:hur man kan bota medicin andas

Relaterade artiklar


 • hur man lindra smärtan av hängslen
 • anslutning av tinnitus & TMJ sjukdom
 • hur man får det bästa priset på tandvård hängslen
 • effekterna av käkkirurgi
 • botemedel mot sprickor i tungan
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • hur man ska behandla förstorad smaklökar
 • hemlagad partialprotes renare
 • naturlig tand smärtlindring
 • avancerad parodontit vs måttlig
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com