bidrag för tandvård på vårdhem

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-13
Tandvård på sjukhem har blivit en allt viktigare fråga och fokus i den offentliga hälso arenan på grund av storleken och förväntade tillväxten av den äldre befolkningen , lämpliga program inte finns för att matcha detta behov . Sjukhem och andra vårdgivare kan därför se att bidrag som en resurs för att förbereda för att möta tandvårdsbehov för äldre

Källor

Ett antal stiftelser finns för att främja tandhälsan och stödja tjänster som ger tandvård till människor i nöd . Källor till bidrag för tandvård kan vara privata eller offentliga , med offentliga medel inklusive federala myndigheter och statliga initiativ regeringen och privata källor , inklusive ett brett utbud av välgörande stiftelser och offentliga organisationer hälsa .

Behörighet

Många bidrag för tandvård är normalt endast ges till ideella organisationer , så få bidrag till tandvård på vårdhem vården ger institutionen måste vara en registrerad ideell organisation . Även om vissa bidrag har getts till organisationer att starta nya tandvård för äldre , medan andra kräver bevis för en existerande initiativ för att ge tandvård på vårdhem , och särskilda kriterier för att ansöka om finansiering varierar från bidrag till bidrag .

Typer

Vissa organisationer, såsom American Dental Association , en förteckning över fokusområden för bidrag och inte anser att ansökningar om bidragsfinansiering utanför dessa områden . Medan ADA kan ibland erbjuda bidrag för tandvård på vårdhem , deras huvudsakliga fokusområden tenderar att finnas i barns tandhälsa . DentaQuest Foundation , å andra sidan , erbjuder bidrag löpande för att oombedda förslag , så någon organisation som söker finansiering kan lämna ett förslag till bidrag för sin tandvård programmet .

Överväganden

Vissa bidragsmedel resurser för tandvård på sjukhem får inrikta sig på specifika typer av individer , som veteraner eller personer med funktionshinder. Om din vård ger möjlighet tillhandahåller tjänster till invånare som tillhör någon av dessa kategorier , kan du ha rätt att söka stöd bevilja finansiering bekämpa dem som bor i synnerhet. Grant sökfunktioner såsom Foundation Center kan du skapa ett konto och filtrera din sökning för bidrag till tandvård till att omfatta de berörda befolkningarnas betjänas av din föreslagna programmet .

Geografi

Särskilda bevilja program för tandvård på vårdhem För närvarande förekommer i ett fåtal stater , bland annat Maryland , Massachusetts och Florida . Florida har en särskilt hög fokus på tandvård på vårdhem på grund av koncentrationen av pensionärer och andra äldre personer bosatta i staten , så anläggningar i Florida och andra stater med särskilt stora äldre befolkningen oftast har mer bidrag källor tillgängliga för dem.

Previous:nothing Next:hur man hittar billiga hängslen

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för rengöring dina smaklökar och gom
 • vård efter visdom tänder avlägsnande
 • hur man hittar en tandläkare TMJ
 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • tandläkare vs parodontolog
 • hur att bleka tänderna med husgeråd
 • Vilka är effekterna av en D-vitaminbrist på tänderna ?
 • hur man fixar sneda tänder med skalfasader
 • olja av oregano och ilningar i tänderna
 • implantat vs kronor tand
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com