effektiviteten i mun tvättar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-23
Många har utvecklat en vana att använda munvatten före eller efter borstar tänderna . Även om detta är inte nödvändigtvis en dålig vana att utveckla , har effekten av munvatten varit föremål för många studier och debatteras

Typer

Food and Drug Administration har klassificerat tre olika kategorier av munvatten : kosmetisk , terapeutisk och kombination . Kosmetisk munvatten används för att avlägsna muntliga skräp , tillfälligt eliminera dålig andedräkt , bakterier kämpa och fräscha i munnen. Terapeutiska munvatten hjälper till att skydda mot orala sjukdomar , såsom plack , tandköttsinflammation och håligheter . Kombination munvatten har nytta av både kosmetiska och terapeutiska munvatten .

effektivitet .

Enligt Family Gentle tandvård, mun munvatten är bara effektivt på frisk i munnen och undertrycka dålig andedräkt i upp till tre timmar . Deras effektivitet till att förebygga plack , karies , gingivit och andra sjukdomar varierar kraftigt .

Överväganden .

Familj Svag Tandvård erkänner att studier av antiplaque och antiseptiska munvatten normalt bara visar 20 till 25 procent effektivitet . I vissa fall är munvatten inte mer effektivt för att förebygga plack och sjukdom i munhålan än sköljning med vanligt vatten .

Expert Insight

En studie som utförts av Nova Southeastern University i Florida testade den antibakteriella effekten av nio olika typer av munvatten . Efter tio försök , rankad forskarna den munvatten för effektivitet från bäst till sämst : . Crest , Cepacol , omfattning, Colgate , ACT, Listerine Whitening , Biotene , Listerine och Toms i Maine

Expert Insight

A studie som publicerades i Quintessence internationella mätt effektiviteten av munvatten som innehåller vissa ingredienser som hindrar plack och tandköttsinflammation. Efter två veckors daglig användning munvatten , fann forskare att munvatten innehåller Klorhexidindiglukonat var mest effektiva för att minska plack och gingivit med munvatten som innehåller triclosan kommer i andra . Den munvatten innehåller Zea mays L minskade gingivit , men ökade plack .

Previous:nothing Next:hur betala för dentala kostnader

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av grov munsår
 • hur man hanterar TMJ relaterade yrsel
 • hur man hittar akuta NHS tandläkare
 • när får barn behöver för att börja gå till tandläkaren ?
 • hur man får tuggummi ur hängslen
 • pediatriska dental infektion
 • hur att läka efter tuggummi operation
 • hur man får somna hos tandläkaren
 • hur man gör tand tvål
 • hur man gör hemmagjord tandkräm smak kanel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com