gör det själv dentala mössa cement

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-10
Tyvärr , tandvård mössor , även känd som kronor , inte alltid för evigt . Den Columbia University College of Dental Medicine konstaterar att mössor , som omfattar toppar skadade tänder , i allmänhet i sju år , men vissa kan uthärda för upp till 40 år . Om din mössa lossnar och faller ut , är det första du kommer att vilja göra boka en tid med din tandläkare-helst till nästa dag

övergångslösning Reparationer

Utan en mössa , kan den exponerade tanden område orsakar smärta när den utsätts för temperatur , luft och tryck . En tillfällig lösning är att glida tillbaka locket på tanden med hjälp av tandläkare cap cement . Detta är inte en permanent lösning på ditt problem och bör inte ersätta de tjänster av din tandläkare , hålla locket på din tand är bara ett sätt att minska obehag bör hatten faller av vid fel tidpunkt , t. ex. på natten eller under helgen .

Innan du försöker placera tillbaka locket över tanden , se till att du rengöra den väl först . Återstående cement och annat skräp kan försiktigt plockas ut på undersidan av kronan med en tandpetare , varefter det kan rengöras med en våt bomullstuss . När de lösa gemensamma jordbrukspolitiken har rengjorts och är torr , kan det vara tillfälligt tillbaka på din utsatta tand .

The Right Stuff

Columbia University College of Dental Medicine konstaterar att dentala cement ( även kallad tand cement ) , som finns inom det dentala produkten gången i ditt apotek , apoteket eller marknaden , är ett sätt att tillfälligt hålla fast en lös mössa till din tand i väntan på din tandläkartid . Recapit No- Mix Cement och Dentemp One- Step Dental Cement är två konsumentvarumärken du kan se på hyllorna . Det finns även pulveriserad tand cement som kan blandas med vatten före användning.

Klar att använda Tandcement tillämpas på ett tunt lager på insidan av den torra mössa med en liten applikator , varefter de släpps ut på den fuktiga tanden området . Om du bita ordentligt och upptäcker att kronan inte passar , kan din placering vara avstängda . Ta bort kronan och försöka placera den igen tills det känns bekvämt . Efter några minuter kan munnen sköljas för att avlägsna överflödig cement skräp . Dental cement tar en stund att ställa ( mellan en och tre timmar ) , så det är bäst att undvika att äta tills det torkar helt .

Om du inte hittar tandvård cement på din lokala butik , Andra alternativ är protesen klister eller vaselin , noterar Columbia University College of Dental Medicine . Men vad du än gör , använd aldrig hushåll lim , till exempel gummi cement eller superlim . Dessa är farligt att stoppa i munnen , och de också skada din tand och krona .

Andra alternativ

Det kanske inte alltid nödvändigt att använda dentala cap cement för att säkra din krona tills du ser din tandläkare . Den Columbia University College of Dental Medicine anteckningar som du alltid kan sandskädda kryddnejlikeolja på den exponerade tand eller ansöka dentala cement till den direkt i väntan på läkarbesök om du upplever obehag . Om du väljer att gå den vägen , se till att hålla din lösa mössa någonstans säkert , t. ex. i en plastpåse , så du kan ta den till din tandläkare . Om tanden visar lilla förfall , kan din tandläkare ska kunna sätta tillbaka locket stället för att lägga en helt ny .

Previous:nothing Next:hur man får tandställning till ett lägre pris

Relaterade artiklar


 • lättnad för svullet tandkött
 • hur man äter med omedelbar proteser
 • Skillnaden mellan Kepsar & faner
 • hur man ska behandla kräfta öm eller lägre tuggummi smärta
 • hur man ska behandla sjukdomar i tandköttet ( gingivit ) naturligt med naturläkemedel 2
 • Skillnaden mellan fast och tillfälligt tänder
 • hur man borsta tänderna småbarn rätt
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • Vilka är fördelarna med att använda universitetets tandvårdskliniker ?
 • pediatriska dental infektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com