hemlagad partialprotes renare

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-05
Du tillbringade den sista månaden att gå till tandläkaren och få tänder utdragna . Du fick till slut din partialprotes häromdagen . Den partiella passar OK och du följer din tandläkare råd om att ta bort den nattliga och använda protesen lim . Det enda område du är borta på är städning och blötläggning partiell protes. Du behöver inte köpa en over-the-counter rengöringslösning. Du kan göra en hemma med ingredienser du kanske redan har på handen

ättika och vatten Lösning

Blanda 1 dl vinäger och 1 kopp varmt vatten i en plastbehållare . Rör om blandningen och placera din partialprotes i lösningen i 30 minuter . Den ättika blandning kommer att bryta upp några caked-på mat och Tarter bygga upp . Blandningen kommer också att döda någon svamp som kan finnas på den partiella . Efter 30-minuters blöt , ta bort partiellt och skölj den väl med varmt vatten . Använd denna lösning varje vecka för att rengöra din partiell protes.

inte lämnar din partialprotes i vinäger blandningen längre än 30 minuter . Den ättika kan vara frätande på metallkomponenter i din partialprotes om du lämnar din partiell i lösningen under en längre tid .

bakpulver och vatten

Blanda 1 msk . bakpulver och 8 oz . varmt vatten i en plastbehållare . Rör blandningen väl innan du lägger din partialprotes i lösningen . Denna blandning är säkert att använda som en nattlig blötläggning lösning .

Varm vattenlösning

Varmt vatten kan också användas för att suga din partiell protes. Fyll en liten behållare med varmt vatten och placera den partiella i behållaren . Det varma vattnet kommer att mjukna och uppbrottet någon caked-på mat . Låt partisk i det varma vattnet över natten . Använd en protes borste , 1 tsk . av aloe vera gel och varmt vatten för att rengöra din partialprotes nästa dag . Aloe vera gel är ett läkemedel mot svampinfektion och helt säkra att använda på din partiell protes.

Varningar och tips

Don't blöt partialprotes i en lösning av blekmedel . Endast hela proteser ska blötläggas i ett blekmedel protesen rengöringsmedel. Det blekmedel fräter metalldelar och mjukt foder material du partiell protes.

Dessutom utför testkörning av varje protes rengöringslösning innan blandningen som en långsiktig städmetod . Om du upplever någon irritation i tandköttet , sluta att använda hemgjord rengöringsvätska och kontakta din tandläkare .

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa gnugga tungan mot proteser

Relaterade artiklar


 • Vilka är riskerna med tandimplantat ?
 • hur man kan anpassa till lägre proteser
 • hur man lookup en tandläkare
 • vård för tandreglering hängslen
 • vård efter visdom tänder avlägsnande
 • hur man ska behandla sjukdomar i tandköttet ( gingivit ) naturligt med naturläkemedel 2
 • hur man kan jämföra olika typer av hängslen för tänderna
 • hur man lär små barn att öva god munhygien
 • hur man rengör ett barns tunga
 • vad är en bro på tänder ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com