hur man hittar en tandläkare för rädd patienter

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-02
Många människor är rädda för tandläkaren och lider av dentala ångest . Men vissa människor tar D-ordet på allvar . Har tanken på att se tandläkaren göra dig sjuk eller ditt hjärta börja tävla ? Du kan lida av tandvårdsrädsla eller fobi . Medan vissa tandläkare betraktar sig själva som helt enkelt tand mekanik , numera många tandläkare har varit professionellt tränade för att hantera rädsla patienter
1 .
Fråga runt , säger DrPaul Glassman , och tandläkare och professor i tandläkarpraktik vid universitetet i Stilla havet , Arthur A. Dugoni Tandläkarhögskolan , San Francisco , som har varit igång ett program för fruktansvärd tandvårdspatienter i många år . Fråga dina vänner, grannar , släktingar , arbetskamrater eller husläkare om de rekommenderar någon bra tandläkare med fantastiska människor kompetens .
2 .
Kontrollera din lokala tandläkare förening eller organisation för att se om de har En förteckning över tandläkare för rädda patienter . Vissa tandläkare är specialiserade på behandling av nervösa patienter .
3 .
Läs tandläkare recensioner och rekommendationer för fobiska-vänliga tandläkare i ditt område .
4 .
Kontakta tandläkarens och fråga om hur de om känna att arbeta med en fruktansvärd patient , föreslår Dr Glassman .
5 .
Besök tandläkarens först innan du gör ett möte . Prata med receptionister . Ser de vänliga och hjälper gärna till ? Gillar du atmosfären i tandläkarens ? Gör tandläkare använder distraktion teknik genom att spela lugnande musik eller att ha ett akvarium för att lugna nerverna ?
6 .
Gör en konsultation tid att prata igenom din oro . Se till att tandläkaren inte kommer att göra någon behandling vid detta möte , även om du kommer att förväntas betala samråd avgift . Tala om för tandläkaren att du är en nervös patient . Bli inte generad , eftersom du är inte ensam om att lida av dentala ångest . Om du inte avslöjar din rädsla , kan tandläkaren inte hjälpa dig . Har tandläkaren utseende vårdande och visa genuint intresse för dig ? " Om tandläkaren verkar genuint intresserad av din rädsla och verkar vilja att arbeta med dig som hjälper dig att komma över det och få tandvård , då det är en bra början, säger Dr Glassman . " Om tandläkaren verkar irriterad över din rädsla , eller verkar ointresserad av att arbeta med dig , då fortsätta att leta. "

Dr Jack Bynes säger också att tandläkare som behandlar tandvård fobier uteslutande inte ser ut som tandläkare . " Observera om läkaren har gjort sig besväret att undvika en klinisk titt på kontoret , " Dr Bynes skriver på sin hemsida , dentalfear. com . " Gör läkaren och hans personal ser ut personal i operationssalen eller är de klädda på ett icke-hotfullt ? Viktigast behandlas du i en varm , omtänksam sätt eller känner du en akutmottagning patient ? "

tips och varningar


 • Behandla med det grundläggande problemet-rädslan själv . Se psykologer eller ta emot terapisessioner .
 • skillnad från i Storbritannien , där det finns tandvårdsrädsla certifierad tandläkare , det finns ingen amerikansk motsvarighet.


 • Previous:nothing Next:hur man kan undvika slöseri proteser

  Relaterade artiklar


 • hur betala för invisilign
 • hur man använder ingefära för tandvärk
 • hur du bleka dina tänder snabbt och billigt
 • hur man hittar en tandläkare som specialiserat sig på HIV-patienter
 • hur kan lysa dina tänder med peroxid
 • definiera statiska ocklusion
 • typer av utmärkelser som tandkliniker
 • pediatriska dental infektion
 • retainers vs vakter mun
 • Vilka är de behandlingar för stelkramp TMJ ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com