hur man kan stoppa gnugga tungan mot proteser

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-05
Få proteser är ett stort steg , och det kan ta en stund för munnen för att vänja sig vid dem . Du kan hitta dig själv att utforska de nya tänderna med tungan , så småningom bilda en smärtsam vana kallas tungan stack som kan resultera i blåsor eller leda till andra orala sjukdomar som friktion hyperkeratos . Att bryta vanan att gnugga tungan mot dina proteser blir inte lätt , men det finns saker du kan omsättas i praktiken för att hjälpa dig att sluta gnugga
1 .
praktiskt tala och äta med din nya proteser så att de blir en välbekant del av munnen . En av anledningarna du gnider tungan är för att du vill utforska de förändringar i munnen . Att vänja sig vid dina proteser genom att lära sig att leva med dem kommer att hjälpa dig att bryta vanan att gnugga .
2 .
trötta ut tungan med övningar . Tryck tungan mot gommen , att trycka på hela längden. Medan du gör detta , öppna munnen , fortfarande håller tungan på plats . Håll den där tills det blir trött . Upprepa denna övning när du fånga dig själv gnugga dina proteser med din tunga.
3 .
Chew non-stick , sockerfritt tuggummi eller suga på en bit sockerfritt godis . Om du är tuggummi eller suga godis , kommer detta att hålla munnen sysselsatt och hindra dig från att gnugga tungan mot dina proteser .
4 .
bilda en ny vana genom att inrätta ett system svagheten för varje gång du fånga dig själv gnugga tungan . Varje gång du kommer på dig själv , sätta en fjärdedel i en säker burk , och se hur snabbt det ackumuleras .
5 .
Besök din tandläkare och be honom att titta på dina proteser att se till att det finns några lösa delar eller gropiga åsar som sticker ut som kan dra tungan uppmärksam på plats . Om han gör upptäcka något , borde de kunna fila ner området och reparera tandproteser , vilket ger dig något att gnida sig mot .


Previous:nothing Next:hur man vitare tänder naturligt utan en tandläkare

Relaterade artiklar


 • Skillnaden mellan Kepsar & faner
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • Om du avslutar tuggtobak kommer det att minska din risk för tuggummi cancer ?
 • är anestesi krävs för tandkronor ?
 • hur du tar bort tand kalkyl utan tandläkare
 • postoperativ kirurgisk vård för dentala implantat
 • hur man ska fastställa tandköttsproblem behandling
 • hur man ska äta efter ett tandimplantat
 • hur man gör ett munvatten mot dålig andedräkt
 • hem åtgärda för att ta bort fläckar från tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com