hur man passar proteser korrekt

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-15
Efter att ha fattat beslutet att få proteser måste patienter inför olika farhågor med avseende på utseende , komfort och säkerhet proteser . En förståelse för processen att montera tandproteser kan lindra en del av dessa farhågor

Denture Montering


1 .
Bestäm vilken typ av protes är bäst för dig . Det finns två typer av tandproteser tillgängliga : omedelbar proteser och konventionella proteser . Konventionella proteser ta allt från en månad till två och kräver några tandvård besök . Omedelbar proteser är placerade vid tidpunkten för extraktion .

Konventionella proteser är billigare och är mer benägna att passa väl när de väl är gjorda .

Omedelbar proteser är dyrare men bespara patienten förlägenhet och obehag av att leva i flera veckor utan tänder .
2 .
Diskutera dina förväntningar när det gäller utseendet på din nya tänder med din protetikern .

Proteser är specialdesignade för att tillmötesgå de önskemål av patienten , så var uppriktig med din läkare om vilken färg du vill . Till exempel vissa patienter väljer super vita tänder medan andra föredrar en mer dämpad färg .

Begäran reparation av brister . Om inget annat anges , kommer dina proteser ser mycket som dina egna tänder . Om du föredrar att behålla de brister som gör ditt leende unik , berättar läkare . Om inte, förklara vad du vill tydligt

Obs . Var säker på vad du vill som de flesta protetiker kräver att du undertecknar en blankett betecknar din ( ekonomiska) engagemang för dina val .
3 .
Ha en mögel tas ditt bett . Tandläkaren kommer att ta en form av ditt bett inte bara för att matcha de estetiska aspekterna av tänderna, men också för att matcha anpassningen av käken .

Detta mögel tillsammans med de särskilda specifikationerna du begärde kommer att skickas till en tandtekniker .
4 .
Omedelbara Denture Process

Om du har valt omedelbar proteser du kommer tillbaka till tandläkaren efter dina tänder är komplett , där peka din kvarvarande tänder ska packas och din nya proteser kommer att placeras.

Uppföljning för justeringar . Flera avkastning utnämningar kommer att bli nödvändigt , så tandköttet läka och ändrar form , kommer tandprotes att behöva justeras .
5 .
Konventionell Denture Process

Om du har valt den konventionella protesen processen dina tänder kommer att extraheras direkt efter formen på din bett fattas .

Begränsa dig till mjuk mat medan tandköttet läker .

tillbaka till din tandläkare ungefär en månad efter extraktion . Din tandläkare kommer att kontrollera ditt tandkött att kontrollera att de är läker ordentligt och att du vill prova ut din protesen för att se vilka justeringar behöver göras .


Previous:nothing Next:hur man får hjälp att betala för tandvård

Relaterade artiklar


 • ortodontist fakta
 • Så för att lindra tandvärk
 • visdomständer extraktion komplikationer
 • hur man lindra smärtan av hängslen
 • effekten av tandställning
 • hur man kan förhindra hålrum bildas
 • effekterna av käkkirurgi
 • hur man väljer en tandläkare du kan lita på
 • hur man hittar akuta NHS tandläkare
 • vad är meningen med ocklusala i tand- termer ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com