hur reparera kantstötta framtänder

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-22
När en vuxen eller ett barn chips en tand är det alltid en olycklig situation , men med dagens tandingrepp din tandläkare kanske kan fixa tanden så att marker är inte märkbar . Om dina framtänder är kluvet , kan du behöva ett leende gör över att reparera dem på ett sådant sätt att tanden ser naturliga ut igen . Det finns många olika sätt att reparera kantstötta tänder inklusive bindning , skalfasader porslin , rotfyllning och kronor

Du behöver : .
tandläkarbesök
Kopp vatten.
Dental bindning .
Tandfasader .
Crown .


1 .
gå till tandläkaren omedelbart, särskilt om chipet är stor eller om du har någon smärta . Smärta kan vara resultatet av ett utsatt root, vilket kommer att behöva repareras så snart som möjligt. Underlåtenhet att behandla en utsatt root kan orsaka roten att dö , vilket skulle kräva en rotfyllning .
2 .
Ta flisas bort del av din tand med dig till tandläkaren om möjligt . Ibland kan tandläkaren igen obligation tanden på plats igen , vilket kommer att möjliggöra en perfekt färgmatchning . Låt inte flisas bort delen av tanden torkar ut. Placera den i en kopp vatten tills du kommer till tandläkaren .
3 .
Prata med din tandläkare om de bästa alternativen för att reparera din flisas tand . Om chipet är mycket liten , kanske din tandläkare kan kontur tanden med minimal utjämning och omarbetning med dentala verktyg . Detta är det mest kostnadseffektiva sättet att reparera kantstötta tänder .
4 .
får tanden reparera tandvård bindning . I detta förfarande din tandläkare kan obligation (lim), den avbrutna bit tand igen , eller kommer han att obligationen en tand färgad komposit till tanden . Den bindning Materialet är botade eller torkas av med en hög intensitet ljus . Tandläkaren använder dental verktyg för att forma och jämna ut de bundna delen tills det matchar tanden .
5 .
Om kluvet delar av tänderna är stora , har din tandläkare göra porslinsfasader . Porslinsfasader täcka hela framsidan av tanden med ett laboratorium formad av porslin som matchar dina andra tänder . Tandläkaren borgen eller limma faner till framsidan av tanden på samma sätt som han gör tandvård bindning .
6 .
I vissa fall när tandläkaren inte kan obligation tanden eller skapa en naturlig faner , har din tandläkare göra en tandkrona . En tandkrona är ett porslin mössa som passar tätt över hela trasig tand .

tips och varningar


 • Se till att din tandläkare är skicklig på färg som matchar dina tänder så att bundna delen är inte märkbar , framför allt eftersom tänderna är i fronten.


 • Previous:nothing Next:hur man har installerat proteser

  Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa till att läka en kräfta öm
 • hjälp för låga inkomster seniorer Kalifornien som behöver proteser
 • Medicinsk plackborttagning
 • hur man hittar ett implantat tandläkare
 • sjukdomar som orsakar dålig andedräkt
 • hur man rengör en nattvakt
 • genetisk testning för tandlossning
 • hur du kan trösta tandvärk
 • hur man kan minska smärtan av hängslen
 • i Office behandling för att bli av med dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com