naturliga plackborttagning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-30
Plack är ett tillstånd där levande och döda bakterier fäster på framsidan av tänderna . Plack kan så småningom hårdna till en substans som kallas tandsten som är oerhört svårt att ta bort. Därför är det viktigt att plack tas bort från tänderna så snart du möjligtvis kan

borsta tänderna

Det bästa botemedel mot plackborttagning är en bra borstning av tänderna . Alltför ofta människor borsta bara tänderna i 30 till 45 sekunder , med fokus på den leende området ( i. e. den del som folk ser ) och strunta i bakre tänderna helt . Du måste borsta tänderna i minst två minuter åt gången och fokusera på hela munnen . Nå tillbaka i munnen med tandborsten och rengör övre och nedre delen av ryggen tänder på båda sidor av munnen . Se till att borsta bakom tänderna liksom fronten som plack kan gömma sig bakom tänderna och börjar hårdna . Använd tandtråd för att komma in mellan tänderna för att bli av plack där också . Slutligen , borsta tänderna på natten och morgonen . Detta gör att du inte kommer att lämna plack att härda på tänderna över natten.

bakpulver

Ett annat bra sätt att befria munnen av plack är ett bakpulver skölj . Detta är en enkel blandning av varmt vatten och en matsked bakpulver . Lägg blandningen i munnen och vips blandningen längs tänderna i en till två minuter . Se till att täcka alla dina tänder med skölj . När de är färdiga , spotta blandningen i en vask och skölja munnen .

Omvänt kan du placera även bakpulver direkt på en våt tandborste och använda den som en scrub för dina tänder . Bara doppa penseln direkt i burken med bakpulver och sedan borsta tänderna som vanligt. I detta fall måste du också vara säker på att grundligt skölja munnen efter användning.

Livsmedel som kan hjälpa dig

För att stoppa spridningen av plack på tänderna , finns det flera saker du kan göra avseende den mat du äter . Istället för att ha en aptitretare av flis , gå för ost . Det finns ett enzym i ost som förbjuder tillväxten av plack på tänderna . Det kommer inte att stoppa den helt , men det kommer göra det svårare att växa och ge dig en lättare tid för städning av den. Försök också tugga på en sockerfritt tuggummi efter varje måltid. Tandköttet hjälper din mun skapa saliv som hjälper rena tänder och fungera som en buffert för tillväxten av nya plack .

Previous:nothing Next:att bota ett tuggummi abscess

Relaterade artiklar


 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • Hur hittar jag en tandläkare för en nödsituation apppointment ?
 • typer av utmärkelser som tandkliniker
 • Hur är tänderna numrerade i den mänskliga munnen ?
 • enklaste sätten att stoppa tandvärk
 • hur man kan stoppa tuggummi svullnad i samband med ortodontisk hängslen
 • post visdomständer avlägsnande
 • känsliga tänder och käke smärta
 • att bota ett tuggummi koka naturligt
 • hur man ska äta för friska tänder & tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com