växtbaserade plackborttagning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-09
Plack byggs upp kan leda till sjukdom , till exempel tandköttsinflammation, blödande tandkött och peritontitis , som kan äventyra din tandhälsa och så småningom din allmänna hälsa. Även regelbundet borsta av tänderna , tandtråd och skölja stöd avlägsnande av plack , ibland räcker inte . Regelbundna kontroller med din tandläkare kan helt ta bort plack . Liksom , finns det några örter som avsevärt kan minska plack mellan besöken hos tandläkaren

svart te

Även om mycket har skrivits om fördelarna med grönt te för att förebygga hål i tänderna och minska plack , lite har skrivits om fördelarna med svart te . Enligt Dr Christina Wu vid University of Illinois College of Dentistry , är svart te mer populära än grönt te och svarar för 80 procent av te som konsumeras i västvärlden . I en färsk studie upptäckte Dr Wu och hennes kollegor att vissa delar i svart te är mycket fördelaktigt att förebygga och undanröja bakterierna som svarar för plack byggs upp , framför allt svart te kan påverka glucosyltranferase , en bakteriell enzym som ändrar socker , en allierad av plack , i lim- liknande substans som fäster på tänderna . Svart te sänker också möjligheterna för bakterier att hålla ihop med andra bakterier , vilket avsevärt minskar mängden plack . I en studie hade Dr Wu flera deltagare skölja i 30 sekunder , fem gånger med tre minuters mellanrum. Hon upptäckte att plack hade upphört växer , tillsammans med syra som bildas. En tidigare svenska studie som visade att skölja med svart te minskar dental plack , stöder dessa slutsatser.

Lakrits och andra örter

Nästa gång du dricker te , prova sötning den med lakrits i stället för socker , vilket är en magnet för karies. Du måste använda ett utdrag av lakritsrot snarare än kommersiella godis . Lakrits har varit att veta sig ha anti-bakteriella egenskaper och har använts i kinesisk medicin i flera år . Enligt en färsk provrör studie som genomförts vid University of California , Los Angeles , det finns två ämnen i lakrits som motverkar bakterien Streptococcus mutans , som vanligtvis finns i hålrum och en viktig bidragsgivare till karies . Även om fler studier behövs , enligt Quig-Yi Liu , PhD , en kemist som har genomfört studien vid UCLA School of Medicine , och Wenyuan Shi , mikrobiolog vid UCLA School of Dentisry , detta tyder på att potentiellt kan lakrits vara en ört som används i tandkräm eller munvatten i framtiden .

Bloodroot är en ört som hjälper dig att bekämpa plack med den kemiska sanguinarine , enligt herbs2000. com . Sanguinarine hjälper till att förhindra plack byggs upp genom att förhindra plack fastnar i tänderna och minskar mängden plack som redan finns på tänderna . Dessutom hjälper bloodroot slåss gingivit eller tandköttsinflammation , som kan orsakas av karies . Bloodroot är en ört som används i tandkräm och munvatten .

Andra örter som förhindrar uppkomsten av plack och avsevärt minska plack byggs upp är myrra , med sina antiseptiska egenskaper , och vilda begamont , som innehåller en kraftfull antiseptisk kemikalie som kallas tymol .

Previous:nothing Next:hur man fixar en tandkrona

Relaterade artiklar


 • hur man undviker farorna med tandblekning
 • inopererad pacemaker tandvård försiktighetsåtgärder
 • abscessed tand & trigeminusnerven smärta
 • hur man gör tand tvål
 • homeopatiska medel för tandköttsinflammation
 • hur man ansöker dentalvax på tandställning
 • hur du tar bort tänder fläckar för gott
 • hur man kan förhindra att få tandköttsproblem
 • tips för att kontrollera svullnad efter visdomständerna avlägsnande
 • hur att läka efter tuggummi operation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com