vad är Klorhexidindiglukonat ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-01
Klorhexidindiglukonat är en kraftfull anti-mikrobiella agent . Det är anmärkningsvärt för sin effektivitet för att döda en brett spektrum av bakterier , både grampositiva och gramnegativa bakterier ( de två största klasserna av bakterier) . Det är också ett effektivt anti- svamp och anti-spor agent . Klorhexidindiglukonat används vanligen som en aktiv ingrediens i bakteriedödande munvatten , PET schampo , kirurgiska smörjmedel och våtservetter och handtvål

Du behöver : .
smärtstillande
. Dentalvax .
Bedövande skölj .
Saltvatten .

sammansättning

Klorhexidin diglukonat är en icke -solida vattenlösliga antimikrobiellt medel som består av kol, väte , klor , kväve och syre .

I sin vanligaste kommersiellt tillgängliga form är Klorhexidindiglukonat tillhandahålls som en 20-procentig vattenlösning . Högre koncentrationer upp till 50 procent är möjlig, men svår att hantera på grund av substansens hög viskositet . Lägre halter runt 0,5 procent är tillgängliga för användning som en hand desinfektionsmedel eller linsvätska .

dentalt bruk

Bland de vanligaste användningsområdena för Klorhexidindiglukonat som oral antiseptisk . Eftersom föreningen är en effektiv antimikrobiellt medel , minskar användas som munvatten mängden bakterier i munnen .

Klorhexidin diglukonat är särskilt effektiv som en muntlig antiseptisk eftersom den absorberas av tandytor och därmed ger långvarigt skydd .

Utöver sin gemensamma använda munvatten , klorhexidin diglukonat används som ett antiseptiskt skölj före , under och efter parodontal förfaranden .

Antiseptisk använder

Klorhexidin diglukonat används som en icke-tand antibakteriell lösning . Det är effektivt mot ett brett spektrum av bakterier , både grampositiva och gramnegativa bakterier ( de två främsta klasser av bakterier) . Det är också effektivt som en anti-svamp, anti-spor och antivirala medel .

vanliga icke-dentalt bruk av klorhexidin diglukonat inbegriper användning som utvärtes antiseptisk , antibakteriell hand skölj och pre-kirurgisk skura .

djuret använder

Klorhexidin diglukonat används på flera veterinära ändamål. Som en aktuell desinfektionsmedel för husdjur och boskap sår , har det visat sig vara effektivare än povidon-jod och koksaltlösning . Det är också en aktiv ingrediens i PET schampo , spendoppsmedel , hudbehandlingar , och smörjmedel tillverkas av animaliskt fett .

och nackdelar

En av de främsta fördelarna med Klorhexidindiglukonat den bestående dess antimikrobiella egenskaper . Vid användning oralt, är Klorhexidindiglukonat absorberas i tänderna och ger därmed utvidgat skydd mot muntliga bakterier som tandköttsinflammation. När används lokalt , dödar både bakterier och kontakt och har en kvardröjande kvarvarande effekt , förhindrar bakterier från förnybara på appliceringsstället .

potentiella biverkningar av Klorhexidindiglukonat konsumtion omfattar färgning och gulfärgning av tänder efter långvarig oral användning och risken för känslighet i huden efter topikal användning.

Previous:nothing Next:hur man kan förhindra att få tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • hur man borsta tänderna småbarn rätt
 • hur man kan förhindra att få Cankerskav
 • anslutning av tinnitus & TMJ sjukdom
 • hur man kan kontrollera om en tandläkare
 • hur till vända gula tänder vita med huskurer
 • botemedel mot sprickor i tungan
 • När ska man ta bort lumineers
 • hur du tar bort mun hängslen
 • Oral-B vs sonic vård
 • hur man kan anpassa till lägre proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com