Hur man överlever en tandläkare besök med hjälp av sedering

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-05
Dental sedering kan vara en gudagåva för människor som lider av tandvårdsrädsla , eller som behöver omfattande tandvård arbete , eller som lider av smärta även när bedövad med lokalbedövning . Emellertid har de flesta tandläkare inte sedering , och många människor kanske inte inser det är tillgängligt eller inte vara medveten om de många alternativ för sedering förutom komplett sova
1 .
Fråga din nuvarande tandläkare om möjligheten att sedering . Om du inte har en tandläkare nu eller om han eller hon inte erbjuder sedering , hitta en tandläkare i ditt område som är utbildad i sedering genom att be om en remiss eller genom att söka en av online -databaser av sedering tandläkare . Fråga sedering tandläkaren meriter , och se till att han eller hon är erfaren och utbildad i sedering . Den Dental Organisationen för sedering ( Dokument) Utbildning hemsida listar regler för sedering tandläkare i USA och Kanada . En länk finns i avsnittet Resurser nedan .
2 .
Boka tid att prata med tandläkaren , att ställa frågor innan arbetet är gjort , om du känner behov . När du ställer in den avtalade tiden, förklara att du har en tandvårdsrädsla eller speciella situation som skulle gynnas av sedering , och du vill ha en tid att ställa frågor , få reda på sedering , diskutera alternativ och bli bekant med tandläkaren , innan faktiskt genomgår tandvård . Om du har en tandvårdsrädsla , var inte skämmas för att säga det . Du är inte ensam , och sedering tandläkare särskilt används för att hjälpa patienter hantera dentala ångest . Om det är viktigt för dig , göra klart för tandläkaren att ditt första besök bara kan vara att prata , och du kommer bara låta tandläkaren titta i munnen eller ta röntgenbilder om du känner dig bekväm att göra det. I väntan på din utnämning , följa nästa steg .
3 .
Innan din tid , bli bekant med sedation alternativ genom att läsa om dem på nätet eller i broschyrer från din tandläkare kontor , så du kan ställa frågor och diskutera alternativ . Sedering görs vanligen med ett piller , men lustgas gas eller intravenös ( IV ) sedering kan också användas . Du kommer förmodligen också få en lokalbedövning genom injektion i munnen , även om det kommer att uppstå när du redan är lugnande preparat , så du förmodligen inte kommer ihåg injektion eller bli störd av det . Narkos att få fullständig sömn används sällan , och förekommer i ett sjukhus i stället för en tandläkarpraktik .
4 .
Under din första tid , förklara några hälsofrågor du kan ha , inklusive läkemedel , tillägg eller vitaminer som du tar , rökning eller alkohol , och tidigare erfarenheter med lugnande medel. Fråga vad sedering metod tandläkaren rekommenderar för er , vilka biverkningar man bör vara medveten om , och hur man förbereder . Också diskutera om din försäkring täcker sedering-kan det inte-och vilka arrangemang kan göras för betalning
5
Beställ tid för den tandvård som behöver göras . . Låta en vän eller familjemedlem att köra dig och stanna hos dig tills sedering avtar helt och följ tandläkarens instruktioner för att förbereda för utnämning och när de återvänder hem efteråt . Sedering tandvård syftar till att göra den tandvård tycks gå snabbt medan du känner dig avslappnad och bekväm , och du bör ha bara lite minne av förfarandet .


Previous:nothing Next:hur man kan bli av halitosis

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa dålig andedräkt medicinskt
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • hur man lookup en tandläkare
 • hur man kan förebygga fläckar på proteser
 • hur man kan stoppa ångest hos tandläkaren
 • hur man håller skadliga bakterier / virus förorenar din tandborste
 • hur man kan bli av munsår på tungan
 • hur man åter anbringa en tandkrona
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • hur man underhåller vita tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com