Hur vet jag om dålig andedräkt beror på sura uppstötningar , Gerd eller bihåleinflammation ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-06
Halitosis är en tand problem som ibland har orsaker utanför munnen . Källan till dålig andedräkt kan vara antingen gastrointestinal eller ens näsan . Precisera problemet tar lite observation och möjligen lite hjälp från din läkare

Nasal Källa

Sinuit kan vara en orsak till dålig andedräkt , och problemet är infektion i bihålorna . Att berätta om det är ditt problem , leta efter svullna lymfkörtlar , huvudvärk , feber och slem som är gul eller grön färg. Enligt en 2008 eMedicine rapport av Dr Ashutosh Kacker , dålig andedräkt som uppstår i näsans området , inklusive bihålor , kommer att ha en cheeselike lukt eller en som är till skillnad från normala halitosis ursprung i munnen . Dessutom , de med rinnande näsor är mer mottagliga för denna typ av dålig andedräkt. Rensa bort bihåleinflammation att göra Halitosis försvinna.

magtarmkanalen Inducerad Halitosis

Dr Kacker rapport beskriver halitosis från magtarmkanalen som " extremt sällsynt " bortsett från det illaluktande burps associeras med gastrointestinal villkor . Fann dock en studie från 2007 av Department of Gastroenterology i Tel Aviv Medical Center som gastroesofageal refluxsjukdom ( GERD ) kan möjligen orsaka dålig andedräkt hos vissa patienter. Sjuttiotvå av de 132 patienterna i studien befanns ha problem med dålig andedräkt . En annan orsak till dålig andedräkt från mag-tarmkanalen har kopplats till de behandlingar av GERD och sura uppstötningar. En undersökning från 2006 ges ut av American College of Gastroenterology fann ett samband mellan en protonpumpshämmare som används för att behandla GERD och dålig andedräkt. Trots att studien gjordes på en liten grupp människor , fann det att tre fjärdedelar av deltagarna med hjälp av pumpen för att behandla GERD också haft problem med dålig andedräkt . Prevacid ( eller lansoprazol ) , en av de vanligaste behandlingarna av GERD och sura uppstötningar , har rapporterats ha dålig andedräkt som ett symptom .

korrekt diagnos

Det enda sättet att korrekt diagnostisera halitosis är att se din läkare. Genom bildteknik , fysisk bedömning och patientens historia , kan din läkare ta reda på källan till din dålig andedräkt.

Previous:nothing Next:typ av metaller som används för dentalt verktyg

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort poligrip
 • vad är orsakerna till muntorrhet & halitosis ?
 • arbetsuppgifter av en tandläkare
 • vad man ska göra om emballaget ont efter tuggummi operation
 • vad är meningen med ocklusala i tand- termer ?
 • hur man gör tand tvål
 • hur man underhåller vita tänder
 • hur man kan minska kräfta öm smärta
 • hur man hanterar TMJ relaterade yrsel
 • hur man undviker karies
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com