användning av pimpsten för rengöring av tänder

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-07
Tandtekniska laboratorier använder olika verktyg och produkter för att rengöra tänderna och kämpa sjukdomar tuggummi . Alla laboratorierna använda en biprodukt av vulkanisk aska för att hålla tänderna rena . Pimpsten är en produkt som härstammar från vulkanisk aktivitet. Vulkanisk sten utförs för att skapa rengöringsprodukter som är relaterade till tandvård

Identification

Pumice utvinns från vulkanisk sten och bildas av kiseldioxid lava som är en biprodukt av vulkanutbrott . Vulkanutbrott producerar aska som kan kylas och flyter på vatten gör att lavan som skall samlas in och tillverkas som rengöringsmedel . Medlet kan vara i form av en flytande , gel eller pulver .

Användning i Dental Laboratories

I tandtekniska laboratorier och kliniker , är Pumice ett pulver används som en produkt för rengöring av tänder och vitare och att rengöra tandproteser . Den pimpsten ingrediensen finns i andra vanliga rengöringsmedel, såsom handtvål , kosmetiska rengöringsmedel och polermedel . Som en tand slipande rengöringsmedel , ger pimpsten en djup rengöring av tänder och fungerar som en agent för att döda bakterier på tänderna innan den påverkar tandköttet .

Geografi

Pumice finns i mer än 50 länder , och största tillverkaren är Italien . Länder som Grekland , Chile , Spanien , Turkiet och USA producerar även pimpsten . Dental företag som Colgate , köper råvaran av pimpsten för att tillverka substansen i deras produktlinje av tandkräm och tandblekningsmedel .

biverkningar

Enligt Mellanöstern tidning vetenskaplig forskning , förorenade pimpsten bär alternativa effekter utsätta läkare och patienter till olika bakterier, svampar och hudsjukdomar . Om en person tänder rengörs med förorenade pimpsten , kan ett resultat i sjukdom som innebär bäckenregionen av kroppen och även ömhet i tandköttet . Tandtekniker måste se till att pimpsten lagras i en kontrollerad miljö och används före den normala utgångsdatum som anges av tillverkaren .

Fördelar

När den används på rätt sätt i ett tandtekniskt laboratorium inställning , pimpsten kan gynna kunderna med djuprengöring till sina tänder och rengöring av andra dentala produkter . Pimpsten kämpar också bakterier ytan med näbbar och bakterier som är svårt att se med det mänskliga ögat. Fördelarna med rengöring av tänder eller använda tandkräm med ingrediensen av pimpsten resultat i vitare , renare tänder .

Previous:nothing Next:Hur vet jag om dålig andedräkt beror på sura uppstötningar , Gerd eller bihåleinflammation ?

Relaterade artiklar


 • TMJ & tand smärta
 • lindring av smärta i parodontal vävnad
 • hur du tar bort tand limma själv
 • hur du kan trösta tandvärk
 • hur du tar bort en kräfta öm
 • hur man kan minska smärtan av hängslen
 • hur man borsta tänderna småbarn rätt
 • hur man tar hand om vikande tandkött
 • användningsområden för oral antiseptiska
 • implantat vs kronor tand
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com