hur du tar bort en tand för ett tandimplantat

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-08
Ett tandimplantat används av tandläkare för att ersätta en saknad tand eller flera saknade tänder . Implantatet är en titanskruv som sätts in i käkbenet . Den falska tanden är då säkrad till skruven . Tandimplantat är att föredra av de flesta patienter och tandläkare att ersätta en saknad tand . Men om du behöver en befintlig tand ut, det första steget blir att ta bort den skadade tanden genom en enkel eller kirurgisk extraktion

Du behöver : .
Spruta
Bedövningsmedlet .
Hiss.
Extraktion pincett .
Sharp tandvård verktyg .
Skalpell.
Borra .


1 .
Boka tid med din tandläkare för att få den skadade tanden tas bort inför din tandimplantat . Se till att du förstår alla dina alternativ för att ersätta den skadade tanden och fråga din tandläkare massor av frågor om förfarandet vid begår emot att få ett tandimplantat . Se också till att du förstår vilken typ av extraktion utförs . En enkel extraktion är vanligt, men beroende på hur skadade tanden är , kan du behöva en kirurgisk extraktion .
2 .
Var beredd på din tandläkare för att starta tandutdragning genom bedövande munnen . Han kommer att bedöva skadade tanden och det omgivande området , inklusive dina käkben och tandkött . Bedövande görs vanligen med hjälp av en spruta för att injicera en bedövningsmedlet .
3 .
Räkna med att känna en hel del press under extraheringen . Om du bara behöver en enkel utvinning, pincett din tandläkare kommer att använda extraktion att flytta den skadade tanden från sida till sida , bredda tand uttaget . Tandläkaren kan också använda en hiss , eller en liten skruvmejsel-liknande verktyg , för att skilja tanden från benet . När uttaget är tillräckligt bred kan tanden skiljas från ligament och drog ut . När tanden tas bort , är du redo att påbörja processen att ta emot ett tandimplantat .
4 .
Kontrollera att du är förberedd för en kirurgisk extraktion om det är vad som krävs för att avlägsna den skadade tanden . En kirurgisk extraktion är nödvändigt när inte tillräckligt av den skadade tanden utsätts för en enkel extraktion att vara effektiv . Lära sig mer om förfarandet i förväg kommer att befria några av din ångest . Under en kirurgisk extraktion , din tandläkare bända ut den skadade tanden med roten med en skarp tand verktyg . Han kan också behöva göra ett snitt med skalpell för att exponera mer av den skadade tanden . Om tanden fortfarande inte utsätts nog att ta bort , är en övning som används för att avlägsna en del av benet och exponera mer av tanden . Om möjligt , är den skadade tanden tas bort med pincett utvinning , och snittet är stängd . Din tandläkare kommer då att bestämma den bästa tiden att påbörja processen med att placera ett tandimplantat .


Previous:nothing Next:hur man får lim från hängslen bort av dina tänder

Relaterade artiklar


 • gör det själv dentala mössa cement
 • Vilka är de behandlingar för stelkramp TMJ ?
 • konventionell protes process
 • hur man kan kontrollera om en tandläkare
 • hur man behandlar halitosis med naturmedel
 • hur man får över munkavle med en partiell protes
 • hur man desinficera proteser
 • hur man undviker farorna med tandblekning
 • hur man ska förstå rotkanaler
 • hur man kan bota graviditet gingivit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com