hur man använder intraorala kameror

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-21
Med tillägg av en intraoral kamera ( IOK ) att din praktik , kan fall skall mottagandet priser skjuta i höjden . Sedan tillkomsten av intraorala kameror år 1987 , läkare kan visa patienten vad de ser inne i munhålan . Även om alla har kikade i sina egna munnar , aldrig tidigare har varje detalj så förstoras och tydlig , så att tandvården för att utbilda sina patienter

Använda Intraoral kamera för Tandvård


1 .
Förklara för patienten att din praktik använder en intraoral kamera . Visa hur kameran fungerar och förbereda sig för att dokumentera varje diagnos kommer du att förklara för patienten .
2 .
Ta bilder av de områden i tandköttet under parodontal undersökning visar svullnad , infektion eller lågkonjunktur . IOCs är avgörande för att sälja kosmetisk tandvård , eftersom de gör att du kan visa patienten vad ett särskilt villkor ser ut på nära håll i starkt ljus .
3 .
Ta bilder av fläckar och karies att så "före " bilder . Dessa fotografier inte bara till nytta för patienten , men också tjäna som goda underlag för patient -filer . I vissa fall kan fotografier göra skillnaden mellan acceptans eller förnekandet av ett försäkringsavtal , och de kan alltid komplettera patient röntgenbilder vid fakturering försäkringsbolag.
4 .
Undersök muntliga hålighet för eventuella försiktighets- symtom som kan tyda på en hälsorisk och dokument genom bilder . Ta fotobevis av alla möjliga symtom som kan vara tidiga kliniska tecken på oral cancer , njursjukdom , bulimi eller andra sjukdomar som finns i munhålan. Tandlossning, som vanligtvis är smärtfri i början , klart kan visas med hjälp av en IOK .
5 .
samtala med patienten om dina diagnoser och säkerhetskopiera varje diagnos med ett foto att förklara för patienten hur du nått ditt slutsats . Förklara vad som kan hända om villkoret är lämnas obehandlade. Att ha en samling av fotografier av avancerade villkor och hur de ser ut kan vara oerhört effektivt när det gäller acceptans .
6 .
skriva ut några av bilderna för patienten att ta med hem , särskilt av det brådskande förhållanden som behöver behandling . Skriv ut andra bilder för patienten filer och lagra dem säkert . IOK bilder kan användas senare för att visa progression och kan hjälpa dig att övervaka vissa villkor i munnen . Om någon av förhållanden visa ett medicinskt problem , kontakta läkare för att se om ytterligare utredning är motiverad.

tips och varningar


 • Lär hygienist hur man använder IOK . Eftersom de flesta av deras arbete är att utbilda om oral hälsa , 76 procent av tandhygienister anser att användningen av en IOK är en väsentlig del till att hjälpa patienten att få en förståelse om muntlig villkor enligt Dental Economics tidningen . Tandhygienister kan också använda bilderna för att rådgöra med läkare långt efter det att patienten har lämnat kontoret.
 • Inte alla intraorala kameror av samma kvalitet . Om möjligt , se till att kameran du köper fungerar perfekt med det dentala programvara som används i din praktik . En bro kan ofta hjälpa de två att integrera , och många populära tandvård mjukvaruföretag kommer att leverera en lista över företag som tillverkar kameror som integrerar med deras programvara .


 • Previous:nothing Next:typer av tandprotetik för implantat

  Relaterade artiklar


 • När ska man ta bort lumineers
 • hur man fixar en tandkrona
 • hur att rätta till ett öppet bett
 • hur man fixar dålig andedräkt och ersätta det med skarpa, rena andedräkt
 • när får barn behöver för att börja gå till tandläkaren ?
 • enklaste sätten att stoppa tandvärk
 • hur man ska förstå rotkanaler
 • hur att bleka tänderna med bakpulver och peroxid
 • Varför har vi mun vakter ?
 • hur betala för invisilign
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com