hur man bygger förlust tand ben

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-04
En kombination av bakterier och syran i livsmedel kan bidra till tand benförlust eller karies . Vissa mediciner , problem matsmältningen , och bulimi kan också leda till tand benförlust . Plack, en klibbig substans som bygger upp och håller sig till tandköttet s foder och tänder , kan förstöra tandemaljen och leda till karies över tiden . Få regelbundna tandläkarundersökningar att behandla både tandemaljen och minskad benmassa och praktik dagliga tandhygien för att stoppa förlusten tand ben i dess spår

Du behöver : .
kalciumtillskott .
Tandborste och tandkräm .
Tandtråd.
Fluor.
Tandläkare.


1 .
Ät kalciumrik mat och ta kalciumtillskott . Kalcium inte bara reparationer och bygger starka ben i kroppen , men det har en direkt effekt på tandhälsa . Benförlust i tänderna ofta orsakas av ett kalcium och vitamin D -brist . Äta mer kalcium-rika livsmedel såsom låg fetthalt mejeriprodukter och med kalciumtillskott kan ge de dagliga krav som behövs för att återställa benförlust i tänderna .
2 .
Limit socker och mat med hög surhetsgrad . Frukt och vissa sura drycker kan vara friska , men kom ihåg att borsta och tandtråd efter att ha förtärt dessa typer av livsmedel eftersom de kan orsaka nedbrytning av tandemaljen , som bidrar till förlust av benmassa i tänderna .
3 .

Borsta och använd tandtråd dagligen . Borsta tänderna noga efter varje måltid kan ta bort mat som kan färga tänderna och låta syra att skala bort tandens emalj och lämnar den känslig för hålrum och benförlust . Tandtråd efter varje måltid för att nå mellan tänderna och ta bort partiklar . Investera i kvalitet tandborstar specifika för tänderna behov för att bibehålla friska tänder och tandkött .
4 .
Använd fluor-baserade tand produkter . Fluor kan återställa förlorad tand ben och stärka tandemaljen när de används en gång varannan vecka. Använd inte fluor dagligen , eftersom det kan vara kontraproduktivt effektiva , strippa bort tänderna emalj och lämnar dem öppna för karies . Använd aldrig produkter fluor tand hos barn under 10 år (om inte av en tandläkare ) , som svälja och smälta produkter kan orsaka allvarlig sjukdom .
5 .
besöka tandläkaren två gånger per år . Göra en tandläkartid är viktigt att förhindra förlust av benmassa , som tandläkaren kan ge den nödvändiga behandlingar krävs för att vända förlust av benmassa och förhindra ytterligare tand skador . Tandingrepp såsom en fyllning kan återställa tanden tillbaka till sitt friska tillstånd . Om tanden har en hålighet , inte få en fyllning kan leda till mer allvarliga förlust av benmassa och eventuell tandutdragning .


Previous:nothing Next:vad är orsakerna till tandsten på människors tänder ?

Relaterade artiklar


 • hur man bygger förlust tand ben
 • Hur lång tid tar det att få proteser som gjorts ?
 • alternativ till rotkanaler
 • hur man rengör en Valplast partiell protes
 • hur man kan stoppa gnugga tungan mot proteser
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • hur man förbereder växtbaserade hem rättsmedel för tandköttsinflammation tandköttsproblem
 • hur man får hängslen till ett nedsatt pris
 • muskel övningar för TMJ
 • hur du tar bort en kräfta öm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com