hur man byter tänder i tandproteser

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-01
Fram till nyligen , om du bröt en tand eller tänder från dina proteser , skulle hela protesen måste skickas tillbaka till tandläkaren och /eller lab för reparationer. Detta skulle innebära dagar utan dina proteser , förstör ditt utseende och hålla dig från att äta fast föda . Med intåget av byggsatser hem reparation , kan du fixa enkelt trasiga tänder på en protes på egen hand

Du behöver : .
självläkande protesen kit
eller.
Tandersättningar .
Slipverktyg .
Filing Tool .
Lim eller flytande monomerer .
Pulver polymer .
Vaxremsan .
Akrylharts.
Bonding Adhesive .

Åtgärder för att reparera trasiga tand på en protes


1 .
undersöka hela protesen att se till att det finns inga strukturella bryter mot kroppen av protesen . Beakta sönder eller försvinner tand område och välja lämplig storlek och typ av ersättning tand att tjäna som substitut tanden .
2 .
Grind ett V- format spår om det finns en fraktur i kroppen , innan byte av saknade tänder . Fyll V-formade spåret med hartsmaterial , låter det härda . När helt inställd , lägga ytterligare likvida monomer till att underlätta och jämna ut massan resten av protesen yta . Låt fastställts för angivna tid , enligt anvisningarna på din hartsmaterial .
3 .
fila bort eventuella kvarlevor av den saknade tanden fortfarande ligger på proteser , försiktigt så att inte filen i protesen akryl materialet . Ta montering ersätta tanden och fila bort sidorna , toppen och botten för att säkerställa korrekt storlek , passform och utseende att ersätta den saknade tanden .
4 .
Placera en liten bit av bindning lim till det tomma utrymmet och placera det justerade ersätta tanden i rymden. Lägg en bit bakplåtspapper mellan att ersätta tanden och den intilliggande tand . Ansök pulver polymer till någon och alla tomma områden mellan utrymmet och tanden , förpackning i säkert , lägga flytande monomer till pulvret för att skapa akryl struktur
5
Använd smärgelduk till . jämna ut eventuella ojämnheter och tillsätt en liten mängd vätska monomer att slutföra utjämning processen . Doppa i varmt vatten i 10 minuter att ställa . Ta ut och polera med en tandborste och tandkräm tandproteser .

tips och varningar


 • Ta tid på dig vid reparation dina proteser eftersom det kräver precision . Medan dyrare än vanlig tandvård reparationssatser , resultat från ett kit som har både en flytande monomer och pulver polymer ge bättre resultat.
 • Om dina proteser har sammansatta frakturer , eller om du inte känner att du kan tillräckligt reparera skadan för en korrekt användning , ta dina proteser till ett tandtekniskt laboratorium för reparation . Den process som beskrivs i denna artikel är avsedd för permanent reparation . om du använder ett kit reparationsdiskett , att tänka på dessa kit är avsedda enbart för tillfällig reparation , inte en långsiktig fix


 • Previous:nothing Next:hur man dra proteser

  Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för en brun tunga
 • hur man kan undvika att få tandköttsproblem
 • hur man gör munvatten med tea tree olja
 • hur man gör en naturlig tand blekning behandling
 • hur man fixar sneda tänder med skalfasader
 • hur man får in en tand kurs
 • hur man åter anbringa en tandkrona
 • hur du tar bort tänder fläckar för gott
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • mekaniska krav på tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com