hur man handlar och proteser pris

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-12
Att ta steget att ersätta förlorade eller skadade tänder kan vara skrämmande . Antalet alternativ som finns tillsammans med frågor om kostnader och tid uppmuntrar ofta undvikande , vilket i sin tur ökar risken för ytterligare skador på munnen . (Infektioner och förlust av benmassa är vanliga hos patienter som skjut upp behandlingen under lång tid . ) Denna guide hjälper dig att avgöra vilken typ av proteser är bäst för dig

Du behöver : .
Dental röntgen
Kopia av försäkringsskydd.

Denture Beslut


1 .
Skaffa en tandläkarkontroll . Innan du kan fatta några beslut om vilken typ av tandproteser att köpa , måste du ta reda på tillståndet hos dina befintliga tänder .

En fullständig tandröntgenapparater kommer att göra det möjligt för din tandläkare att bedöma situation och bestämma vilka tänder är bortom all räddning , som tänder kan räddas genom fyllningar eller rotfyllning , och vilka tänder är friska nog att kunna ge stöd för en protes .
2 .
Läs din tandläkare försäkring noga . Försäkringen täcker ofta proteser, men det kan sätta gränser för den totala kostnaden .

Om du inte har försäkring , titta in folkhälsa tandvård program i ditt område .
3 .
Spara bra tänder eller inte . Du måste bestämma vad längder du är villig att gå till för att rädda vad salvageable , och det beslutet kan delvis bygga på ditt försäkringsskydd . Naturliga tänder är alltid bättre , men rädda en tand kan bli dyrt när en rotfyllning och krona behövs .

Bestäm mellan hel eller partiell tandprotes . Partiella proteser är ofta mer bekväm än helproteser eftersom de är förankrade på naturliga tänder , vilket gör dem sitta mer stadigt i munnen . Men de är även dyrare på grund av den precision som krävs för egen design .
4 .
välja mellan konventionell eller omedelbara proteser . Förfarandet för konventionella proteser sträcker sig över en period av veckor, medan omedelbar proteser är gjorda under samma dag att tänderna bryts. Även detta kan bestämmas genom ditt försäkringsskydd . Omedelbar proteser är betydligt dyrare än konventionella proteser .
5 .
välja mellan en protetikern och en kosmetisk tandläkare . Avgifter för en kosmetisk tandläkare kan vara upp till 30 procent lägre än avgifterna för en prosthodondist . Protetiker är skyldiga att vidta ytterligare 3 års utbildning och därmed är mer kvalificerade för att hantera komplikationer .

Hitta din leverantör . Ring lokala leverantörer och be dem om specifika citat på dina proteser baserat på vad du har beslutat att du vill och har råd .


Previous:nothing Next:användning av proxy tandvård penslar

Relaterade artiklar


 • tandimplantat vs deltoner
 • hur man kan uppnå vitare tänder
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
 • hur man rengör och behandla dental
 • hem rättsmedel för en emalj reparation
 • botemedel mot sprickor i tungan
 • hur budgeten reklam för en tandläkarpraktik
 • hur man undviker gingivit ( tandköttsinflammation ) och har friska tänder och tandkött
 • vad är orsakerna till muntorrhet & halitosis ?
 • hur man ska äta efter ett tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com