hur man löser låst käke problem

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-23
En låst käke kan vara mycket besvärligt , smärtsamma och ibland allvarliga . Termen avser en rad mer specifika symtom , såsom oförmåga att stänga käken , oförmåga att öppna käken , och oförmåga att röra käken i sidled . behandla symtomen gäller det att identifiera de bakomliggande orsakerna , och det finns mycket enkla , grundläggande tecken som leder dig till rätt lösning
1 .
Undersök dina rörelseomfång . Nästan alltid är en käke som har öppnat men kommer inte att stänga en framåt förskjutning av käkled . I detta fall är underkäken vickade stadigt nedåt och bakåt tills det gemensamma återställs . En bygel som inte går att öppna , och är att inte ha spasmer eller svullnad , är sannolikt en främre luxation , och behandlingen är det omvända . Överkäken är fast gungade uppåt och framåt.
2 .
Var försiktig med de tecken på ett mer allvarligt tillstånd . Stelkramp leder ofta i låst käke problem , och är lätt att känna igen . Upprepade spasmer inträffa , och de kan avlastas med värme förpackningar på käken leder tillfälligt . Alltid rådfråga en läkare om din låsta käken åtföljs av spasmer i käkmusklerna .
3 .
Håll utkik för svullnad . Svullnad kan vara ett tecken på att en abscessed tand eller någon annan infektion är ansvarig för den låsta käken . Tidig identifiering och åtgärder belönas med mindre invasiv och enklare behandlingar , så se till att rapportera till en tandläkare omedelbart om du har svullnad runt käkarna eller akut smärta .
4 .
överväga att oftare och målinriktad behandling om den är låst käke problem uppstår ofta . Personer med särskilt kroniska symptom bör rådgöra med sin tandläkare , och kan konstatera att användningen av en TENS- system ( transkutan elektrisk nerv Stimulator ) hjälper oerhört . Detta system fungerar med hjälp av elektriska pulser kan expandera och käkmusklerna , vilket minskar täthet i lederna . Andra behandlingar ingår ortoser att justera käkarna ordentligt och särskilda övningar för att stärka en svag gemensam . Dessa övningar är anpassade till särskilda villkor och bör ses över med en betrodd tandläkare före användning för att undvika en försämring av ditt tillstånd .


Previous:nothing Next:tandvård verktyg för hemmabruk

Relaterade artiklar


 • gemensamma ljud från käkleden splint behandling
 • hur du tar bort gula fläckar från akryl på proteser
 • hur man ska behandla kräfta öm eller lägre tuggummi smärta
 • hur du tar bort batteriet på en Sonicare Elite
 • hur man får över din rädsla för tandläkaren
 • hur man äter med omedelbar proteser
 • hur du lagrar proteser & partiell plattor
 • käke tand smärta
 • hur man skapar en tillfällig tandkrona
 • hur du lagrar en del plast tänder bron när den inte bär det
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com