hur reparera tandskador från hängslen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-09
De flesta människor som behöver tandställning kan förvänta att bära dem under många år . Under denna tid kan klamrarna orsaka betydande skada på en persons tänder . Reparera tandskador från hängslen kan vara en enkel process , men ibland mer påträngande , komplicerade förfaranden krävs . Om du har tandskador från hängslen , kan din tandläkare hjälpa dig att avgöra den bästa metoden för att reparera skadan . Den vanligaste skadan är emalj erosion och förstörelse av en tandytan , och det finns flera alternativ för att reparera denna typ av skador .

Du behöver:
bindemedel
. Komposit.
Polerverktyg .
Torkning ljus.
Impression facket .
Impression material .
Limning material .


1 .
boka en tid med din tandläkare när du har din tandställning bort . Din tandläkare kan avgöra om du har tandskador från din hängslen , omfattningen av skadan , och den bästa metoden för att reparera tänderna . Tandläkaren rengör tänderna och se till att du inte har några hål innan du fortsätter med en behandlingsplan för att reparera emaljen erosion och förstörelse av en tand yta som orsakas av hängslen . Se till att du förstår alla dina alternativ innan de bestämmer sig för att en behandling .
2 .
Schemalägga en ytterligare tid för det nödvändiga förfarandet för att reparera skadan . Ett behandlingsalternativ är tandvård bindning . Din tandläkare kommer att tillämpa en tydlig bindemedel innan själva komposit . Flera lager av kompositmaterial kan krävas för att helt täcka det skadade området . Tandläkaren mögel komposit till en naturlig form . Olika nyanser används för att säkerställa tanden ser naturligt . Den sammansatta kan poleras för att uppnå en blank yta och härdat med en härdningslampa .
3 .
Var beredd på en lite längre process om porslinsfasader är skyldiga att reparera skadan . Det finns flera steg i denna process . Din tandläkare måste först välja rätt nyans för din faner . Då kan vissa förberedelser behövs , till exempel att minska din emalj storlek eller contouring tänderna . Om skadan är allvarlig , lite eller ingen förberedelser behövs . När tänderna är beredda , din tandläkare tar ett avtryck av dina tänder genom att fylla ett intryck bricka med speciella material som kommer att monteras över dina tänder. Efter att formen är torr , kan intrycket tas bort och användas för att skapa din nya porslinsfasader . De porslinsfasader är sedan knutna till dina naturliga tänder med hjälp av en stark bindning material . Detta kommer att kräva schemaläggning ytterligare en tid .

tips och varningar


 • innan de får en kosmetisk förfarande gjort att reparera emalj erosion och förstörelse av en tand yta , se till att tandläkare har genomgått ytterligare utbildning i kosmetisk tandvård . Förfaranden, exempelvis tandvård bindning och montering faner porslin bör endast utföras av tandläkare som har haft rätt utbildning . Sådan utbildning krävs inte för allmän tandläkare .


 • Previous:nothing Next:historia vatten PIK

  Relaterade artiklar


 • kan ett implantat placeras så snart tanden tas bort ?
 • vad är en bro på tänder ?
 • hur man hittar en sedering tandläkare
 • hur man gör pepparmynta tandkräm
 • hur betala för dentala kostnader
 • hur snabbt bli av med en tandvärk
 • hur man får hjälp att betala för tandvård
 • Medicinsk plackborttagning
 • lumineer vs kompositer för tänderna
 • hur man kan hjälpa till att läka en kräfta öm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com