metoder för att fästa partiella proteser

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-16
Partiella proteser är konstgjorda apparater som används för att ersätta naturliga tänder och bidra till att upprätthålla dagliga utseende samt funktioner såsom tugga och tala . De är allmänt tillgängliga som antingen långsiktiga enheter som i munnen eller anordningar som kan tas bort när som helst . Metoder för att fästa partiella proteser varierar med den enskilde och den specifika typ av protes som används

Typer av partiella proteser

Enligt Columbia University College of Dental Medicine , kan din partiella proteser kommer i en av två former . Avtagbara partiella proteser består typiskt av en metall ram som håller konstgjorda tänder tillsammans med ett plastmaterial för att efterlikna utseendet på naturliga tandköttet . Fast partiella proteser-allmänt känd som broar-kan göras helt av porslin eller porslin i kombination med en underliggande metall ram . Generellt sett , broar ser mer naturligt än avtagbara partiella , men att använda dem måste du ha kvar egna tänder i stånd att stödja dem på rätt sätt .

Fästa Avtagbar partiella proteser

Om du har avtagbara partiella proteser , kan de fästa med ett par olika metoder . I vissa fall är metallspännen vid gränsen till dina proteser ansluten till din kvarvarande naturliga tänder. Beroende på din situation och din tandläkare önskemål , kan din deltonerna " knäppe vara C-formad , I- formad eller Y- formad . I vissa fall kan det vara nödvändigt att ändra formen på dina tänder i munnen för att ge en ordentlig fästpunkt för din knäppen .

Du och din tandläkare kan också välja att säkra din flyttbara deltonerna med enheter som kallas precision bilagor . För att utnyttja dessa bilagor är möjligt kommer din tandläkare plats första konstgjorda kronor över utsidan av ett par av dina naturliga tänder. Ytorna på dessa kronor kommer att innehålla anpassade tider , eller "nyckelhål ", som syftar till att hålla den flikade ändar av dina deltonerna " precision bilagor . Tandläkaren kommer då att placera dessa flikar i sina springor , vilket skapar en tight band mellan ert deltonerna och dina naturliga tänder. Eftersom det inte finns några knäppen synlig i munnen , precision bilagor ge din deltonerna ett relativt naturligt utseende .

Fästa Partiella Bridges

Om du får en partiell bro , kan den monteras på ett av två grundläggande sätt . Om din bro är bunden på plats , kommer tandläkaren förbereda ytor naturliga tänder runt din klyfta , då cement din bro på plats så att det stöds av dessa tänder . Om din bro implanteras kommer det kirurgiskt fästas under tandköttet eller direkt i benet av käken.

Ytterligare saker att tänka

Om du har saknade tänder på baksidan av din mun , kan din tandläkare väljer att använda en apparat som kallas Nesbit partiell , som använder spännen som bara fäster på naturliga tänder på ena sidan av munnen . I vissa fall kan Nesbit deltonerna vara alltför instabil för effektiv användning . Om detta är sant för dig , kan din tandläkare väljer att installera en anordning som kallas en bilateral partiell protes , som använder stöd från båda sidorna av munnen för extra stabilitet . Rådgör med din tandläkare för information om dessa enheter , liksom andra delar av alternativ protes .

Previous:nothing Next:hur du gör din egen snarkning Tandskydd

Relaterade artiklar


 • hur man undviker gingivit ( tandköttsinflammation ) och har friska tänder och tandkött
 • hur man fixar fluorid skadade tänder
 • hur man hittar en tandläkare för proteser
 • vad som väntar den första dagen av att ha ett tandimplantat
 • hur man gör tandblekning hemma
 • hur du tar bort tuggummi från tandvård
 • Skillnaden mellan tandläkare och oral kirurger
 • Fakta om ortodontister
 • hur man använder tänderna vitare kit
 • hur man undviker shinkage av tandproteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com