naturliga sätt att bleka tänderna

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-09
Väldigt få människor är välsignade med gnistrande vita tänder , och många fler titta på deras tänder långsamt blekna till en trist gul nyans som de smutta på kaffe och rök . Kemiska tandblekningsmedel är dyra och kan lämna tänder känslig och ömmande . Vissa i-huskurer är farliga och kan skala bort den skyddande emaljen encasing tänderna . Lyckligtvis finns det flera billiga och säkra , naturliga botemedel för polering din pearly soon-to -be-vita

Veggie Skrubbrar

Gör kostförändringar genom att införliva grov , krispiga grönsaker i din dagliga meny . Morötter, selleri, gurka, broccoli , rädisor och fänkål är tuffa grönsaker som också är bra för matsmältningssystemet. När biten och tuggas , kan dessa grönsaker skrubba tänderna och ta bort externa fläckar genom slipning . För bästa resultat , äta dessa grönsaker rå på toppen av sin fräschör . Dessa grönsaker har också låg sockerhalt som kan orsaka karies . Försök att äta andra livsmedel såsom spannmål och kärnor innan de blir blöta så att du kan dra nytta av de extra skrubbning makten .

Frukt

Crush jordgubbar till en fin pasta och blanda med en liten mängd bikarbonat . De små frön kommer att fungera som naturliga skrubber , och äppelsyra i bären kommer att äta bort på fläckar . Låt inte detta klistra sitta på tänderna i mer än 15 minuter eftersom syran kan bära ner emaljen . Pensla försiktigt med tandkräm efteråt . Grind apelsinskal och bakpulver i en liknande pasta . Färsk citronsaft kan smörjas in på tänderna för att ta bort vissa fläckar , men eftersom denna saft är mycket sura , bör det sköljas av strax efter användning . På baksidan , undviker att äta färg-mättad frukter såsom blåbär och körsbär på daglig basis eftersom de kan färga tänderna med tiden .

bakpulver

Blanda bakpulver med grovt havssalt och en liten mängd vatten att bilda en tjock pasta. Borsta tänderna med pasta med en mjuk-borst tandborste för att ta bort fläckar , dödar bakterier och neutralisera syror som äter bort på emalj . Denna pasta kan användas i stället för vanlig tandkräm , och det kan vara smaksatt med några droppar pepparmynta olja för en bättre smak .

Väteperoxid

Suppleant väteperoxid för köpta munvatten och skölja 03:57 gånger per dag. Blanda 3 /4 msk . på 3 procent väteperoxid i 1 /2 kopp vatten och vips upp till en minut . Den peroxiden kan ytterligare spädas med vatten för att minska irritation , även om det aldrig ska sväljas . Skölj med vatten för att sänka risken för tandköttet känslighet och irritation . Till skillnad från många andra ytliga naturliga blekning system , mål väteperoxid fläckar på emaljen och dentinet , den köttiga skikt av tanden strax under den yttre ytan .

Previous:nothing Next:hur reparera tandskador från hängslen

Relaterade artiklar


 • hur man har installerat proteser
 • Skillnaden mellan Kepsar & faner
 • Vilka är stegen i en dentala implantat ?
 • Medicinsk plackborttagning
 • hem rättsmedel för en brun tunga
 • hur man kan stoppa gnugga tungan mot proteser
 • hängslen vs Invisalign kostnader
 • hur du ändrar borsthuvudet på en Sonicare
 • hur du gör dina tänder ser vita och friska
 • akut tandvård ekonomisk hjälp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com