rätta metoden att rengöra tänderna

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-24
Efter att ha rena tänder är viktigt att hålla dina tänder och tandkött friska . Borstning, tandtråd och att använda mun skölj regelbundet innebär att de flesta hålrum och sjukdomar tandköttet bildas . Du måste känna rätt sätt och metoder för dessa metoder . Du bör även se din tandläkare minst en gång om året för en rengöring och röntgen

borsta

Barn ska börja borsta tänderna så fort mjölktänderna kommer in Om du etablera goda borstvanor med ditt barn , han kommer att se borsta tänderna som en normal rutin . Dessutom tillåter mjölktänderna att ruttna kan orsaka problem när de mogna tänder form . Det måste finnas en god grund för de nya tänderna att komma in rätt . Alla bör borsta tänderna minst två gånger om dagen i en upp och ner rörelse , som hur ett tågs hjul flytta . Använd en elektrisk tandborste , eftersom de är mycket bättre på att eliminera plack än manuella tandborstar . Använd endast en ärt- storlek mängd tandkräm och borsta tänderna i två minuter och se till att rengöra baksidan molarer och baksidan av dina tänder .

Tandtråd

Tandtråd är så viktig att göra, men det är något som många människor förbise . Att använda tandtråd på rätt sätt måste du linda en del av tandtråd ca 12 inches lång runt långfingrarna och se till att du tandtråd djupt runt tandköttskanten , där plack samlar . Du bör tandtråd när du borstar tänderna . Om du ser blod på tandtråd , innebär att bara att tandköttet är känsliga . Efter tandtråd regelbundet för ett par veckor kommer ditt tandkött skärpa och inte längre blöder . Blödning kan också betyda att du har tandköttsproblem, men bara om smärta medföljer blodet .

Sköljning

mun skölj är bra för desinficering av mun och sötning andetag . Håll dig borta från munnen sköljningar som är mest alkohol . Medan de känner effektiv och ger dig tillfälliga frisk andedräkt , torkar den höga alkoholhalten faktiskt ur munnen och främjar fler bakterier att bilda . De bästa munnen sköljningar är låga i alkohol , döda bakterier och bakterier i munnen och återställa emalj . Några också bleka tänderna med en mild peroxid .

Professional rengöringar

Även om du följer alla dessa förfaranden för att hålla tänderna rena , bör du fortfarande besöka en tandläkare minst en gång om året för en rengöring och för att få X-strålar . Tandläkare har särskilda verktyg som kan polera tänderna och ta bort tandsten härdade ( tandsten ) . Tandläkaren kommer att låta dig veta om du har några hålrum som kan vara bilda eller om ditt tandkött behöver en djuprengöring .

Previous:nothing Next:är det säkert att använda Crest Whitestrips ?

Relaterade artiklar


 • kan du byta ut batteriet i en Sonicare tandborste ?
 • hem rättsmedel för tandsten
 • oral smärtlindring
 • Vad gör du om du är rädd för tandläkaren ?
 • hur man gör tandblekning hemma
 • hur man kan hjälpa till att läka en kräfta öm
 • användning av proxy tandvård penslar
 • hur man får en MR med hängslen på tänderna
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • vad som används istället för kvicksilver till fyllningar i tänderna ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com