typ av metaller som används för dentalt verktyg

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-06
En tandläkarpraktik är komplett aldrig utan en bricka med vassa och spetsiga enheter . Dessa glänsande instrument hjälpa tandläkare undersöka , rena , ta bort och reparera tänder . Även om de en gång var gjorda av olika material såsom ben eller elfenben, mest dental idag är gjorda av metall eller metallegeringar

Stainless Steel

Den vanligaste typen av metall som används för dentala verktyg är rostfritt stål , ett stål legering som är mycket motståndskraftigt mot fläckar , korrosion och rost . Kirurgiska instrument är ofta tillverkade av rostfritt stål , eftersom den håller sig ljus och är lätt att sterilisera . Sonder , speglar , plockar och tänger är bland de dental vanligen tillverkade av rostfritt stål.

Carbon Steel

En annan typ av legerat stål , är kolstål hårdare än rostfritt stål men är mer känslig för korrosion. Många dentala instrument med vassa eggar , såsom skalpeller , är tillverkade av kolstål , eftersom en legering med en högre procentandel av kol kommer att göra ett verktyg som är både hårdare och bättre kunna upprätthålla en skarp kant under en längre tid .

hårdmetall

volframkarbid används för att göra bitar , eller " borrar ", som passar in i en Tandläkarborrmaskiner . Uppfanns av Rudolf Funke 1917, var volframkarbid användes första gången för dentala borrkronor 1948. Det är ett bra val för borr eftersom det är en extremt tålig metall , och den har möjlighet att klara de höga värme som genereras av rotation av borren .

krom och nickel

krom och nickel är gemensamma komponenter i stållegeringar men är främst begränsad till tandvård verktyg som inte används för själva styckningen av tand strukturer . Stållegeringar med en större andel av krom är mer motståndskraftiga mot repor och legeringar med en större andel av nickel har en smidigare , mer polerat utseende .

Historia

upptäckter har föreslagits att personer på stenåldern användes råolja tandvård borrar tillverkade av flinta för att bota tandvärk nästan 9. 000 år sedan . Metallen används i den 18: e och 19-talen av smeder , som hederliga tandläkare pincett från järn . Plektrum och skrapor från denna tidsperiod gjordes från metaller som silver och guld tallrik , trots att de ofta också tillverkade av träsniderier , elfenben eller sten .

Previous:nothing Next:Hur man naturligtvis behandla tand värk

Relaterade artiklar


 • akut nekrotiserande parodontit
 • Skillnaden mellan fast och tillfälligt tänder
 • vilka frågor att ställa en tandläkare om proteser
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
 • hur man väljer rätt tandborste för ditt barn , barn och äldre barn
 • post visdomstand borttagning råd
 • hur man ska behandla kräfta öm framgångsrikt
 • hur man hittar prisvärda tandimplantat
 • hur kan lysa dina tänder med peroxid
 • att bota ett tuggummi abscess
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com