vad är kompositionen av porslin tandkronor ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-19
Oavsett om du har allvarlig röta eller behöver en rotfyllning eller implantat , blir en krona en nödvändig protes inom tandvården . Även metall kronor är de starkaste , porslinskronor är de mest estetiskt tilltalande och efterlikna verkliga tänder . De är vetenskapligt kallas feldspathic porslinskronor

Silica

Silica omfattar 65 procent av porslin i porslin kronan. Den kvarts är närvarande i form av feldspathic glas (därav namnet på kronan ) och kristallin kvarts , utvidga genomskinliga karaktär av porslin .

Aluminiumoxid

Omkring 10 till 25 procent av en porslinskrona är aluminiumoxid , som är en del av feldspathic glas . Denna komponent fungerar som förstärkning för glas struktur och sprider ljus i kronan , vilket skapar en del av opacitet .

boroxid

Bortrioxid utgör cirka 5 till 10 procent av ett porslin krona. Dess främsta syfte är att stärka glaset att stå emot trycket och stötar , samt drastiska förändringar i temperatur , vilket kan påverka glas . Till exempel , om du dricker en kopp kaffe , och sedan dricka kallt vatten , förhindrar boroxid någon sprickbildning i porslinskrona .

andra oxider

pottaska och soda i porslinskronor sänka smältpunkten totalt. Eftersom alla feldspathic porslinskronor måste uthärda en bakningen i utvecklingen , måste tillverkarna anpassa smältpunkt av glas för att förhindra den från att köras i botten av ugnen . Tillverkarna lägger också andra metalloxider för färgjusteringar och genomskinlighet .

Varning

Tänk på att 100 procent porslinskronor , är i första hand glas , är svag i strukturen . Tandläkare nästan aldrig använda dem för de bakre tänderna , de använder dem för framtänderna uteslutande av estetiska skäl. Med tillkomsten av CEREC och Kejsarinnan kronor , tillsammans med andra nya allt-glas förbättringar , kan andra tandkronor värda att beakta innan investera i en helt porslinskrona .

Previous:nothing Next:vad är tandimplantat kirurgi ut?

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort poligrip
 • hur man vet när du behöver tandställning
 • hur dra nytta av tandvårdsturism
 • hur man röker med hängslen på
 • hur lätta tänderna med hjälp av Rembrandt vitare eller andra blekning strips
 • underbett käksmärta
 • hur man väljer rätt tandborste för ditt barn , barn och äldre barn
 • hur du lagrar proteser & partiell plattor
 • hur man rengör protesen lim
 • hur man väljer rätt tandblekning system
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com