användningar av en tand mun spegel

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-13
En tandläkare mun spegel är en grundläggande tandvård verktyg . Den består av en liten konkav spegel som i en metall eller plast handtag . I slutet lutar så att spegeln får enkelt plats i trånga utrymmen till skillnad från en vanlig spegel

Dental arbetsordningen Companion Tool

Dentala speglar tillhandahålla ett sätt för tandläkaren att se alla områden i munnen , inklusive svåra att se områden som baksidan av en tand . En spegel används med alla andra dentala verktyg . Till exempel under en kontroll , håller tandläkaren munnen spegel i ena handen , medan du håller fast instrumentet kallas en upptäcktsresande i den andra . Han kollar tänderna med explorer medan du tittar på hans framsteg i spegeln .

Anesthesia

bedövning som används i vissa tandingrepp orsakar mun vävnaden blir slak . Patienten kan inte röra kinden eller tungan eftersom det är bedövad av anestesi . Tandläkaren använder sedan spegeln att hålla tungan eller inre mun vävnad åt sidan , speciellt när man använder en Tandläkarborrmaskiner .

andra professionella

Andra yrkesmän använder också tandvård speglar att arbeta i en tät liten yta . En bilmekaniker kan använda en tandläkare spegel för att se ett klipp bakom en strålkastare eller en datortekniker kan passa en tand spegel bakom känsliga elektroniska komponenter på ett säkert sätt .

Hantverk

Den lilla konkava speglar titta bedövning när sys på tyg hantverk . Mini-solrosor görs genom att måla i handtaget gröna och spegeln avsnittet gul . Små tyg blad och kronblad limmade på den dentala verktyget fullständiga effekten .

Dental Undervisning Aide

Barn lär tandhälsa genom att använda avslöja tabletter och en plast tand spegel . Barnen tugga tabletterna , släppa en ofarlig fläck som lägger sig på plack på tänderna . Varje barn använder sedan en tand spegel samtidigt som du tittar i ett större vanlig spegel för att se plack . Detta lär barn där som är svåra att nå områden , så att de kan borsta sina tänder mer effektivt .

Previous:nothing Next:dentala instrument som används i protetik

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en prisvärd tandläkare när du har någon försäkring
 • rotadent tips
 • TMJ övningar för diskbråck
 • Hur lång tid tar det att få proteser som gjorts ?
 • hur man får en MR med hängslen på tänderna
 • vad är en protes renare tablett ?
 • hur man fixar sneda tänder med skalfasader
 • hur du väljer livsmedel för känsliga tänder
 • hur man gör en modell av permanenta tänder
 • hur man använder tandvård verktyg hemma att ta bort plack
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com