det bästa sättet att rengöra löständer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-18
Underhålla renhet av falska tänder , eller tandprotes , kan hindra tand och tandkött problem genom att eliminera bakterier som kan leda till karies och tandköttsproblem . Smutsiga proteser kan också orsaka blödning , svullnad , brännande , och svampinfektioner som orsakar vit eller röd munsår . Vilka löständer rengöring metod är bäst varierar , beroende på vilken studie Resultaten används för att fatta ett beslut . Dock flera metoder i kombination med ordentlig dagliga vården kan hjälpa till att hålla dina löständer ren och bakteriefri .

Borstning och blötläggning

Reuters Health rapporterade att borsta lyckades slå blötlägga falska tänder i en enzymatisk eller sprudlande lösning , enligt en översyn av medicinsk litteratur utförd av Dr Rafael Freitas de Souza från Ribeirao Preto Dental School vid University of San Paolo i Brasilien . Dr de Souza och hans team studerat sex kontrollerade protes-rengöring prövningar . De studier med manuell borstning metoder och inaktiva blötläggning metoder med olika lösningar .

Även Dr de Souza inte kunde bevisa att borsta var effektivare än blötläggning , han uppger att borsta löständer med tandkräm verkade vara mer effektiva på att ta bort plack och bakterier jämfört med blötläggning . De studier med Dr de Souza visade också att för korta suger på ca 15 minuter , enzymatiska och sprudlande protesen-rengöringsmedel tycktes ha samma effektivitet .

Lösningar med enzymer är bättre för längre suger av åtta timmar eller mer . Lösningar med högt enzym räkna kan vara lika effektivt på att ta bort plack som att borsta . Om du har problem med att borsta dina proteser grundligt , lång suger med ett enzym lösning är bäst . Kontrollera med din tandläkare eller protetikern till rekommendation om vilken lösning som ska användas.

mikrovågsugn

Enligt en 2003 undersökning som publicerades i allmän tandvård, Journal of the Academy of allmän tandvård, blötläggning tandproteser i kombination med två minuters mikrovågsugn behandling är mer effektiv på att döda bakterier och bakterier på löständer än att borsta eller blötläggning ensam .

Använd inte mikrovågsugn behandlingar om dina proteser har några metalldelar , och kontrollera med din tandläkare för att kontrollera att metoden är säker för din särskild uppsättning löständer innan du försöker mikrovågsugn dem .

För att mikrovågsugn dina proteser , placera dem i en mikrovågsugn container minst två gånger höjden av proteser , och se till att locket är ventilerade . Fyll behållaren med vatten och en tablett av protes cleanser . Drapera en handduk över locket på behållaren och mikrovågsugn det i två minuter .

Låt dina löständer svalna helt och skölj dem noggrant innan du använder dem .

Daily Skötsel och underhåll

Daglig vård och underhåll är lika viktigt som städning dina proteser för att förebygga orala problem och sjukdomar . Enligt Mayo Clinic protetikern Dr Alan Carr , ta bort och skölja proteser efter att ha ätit kan bidra till att undanröja matrester som orsakar plack byggs upp . Skölj dina proteser innan de sätter dem i munnen , särskilt om de bara kom ut från en blötläggning lösning .

Dr Carr rekommenderar borsta löständer dagligen med en mjuk tandborste och en mild tvål eller protes pasta . Han rekommenderar också blötläggning dina proteser i vatten eller protes-blötläggning lösning över natten för att hålla dem fuktiga och rena .

Använd inte produkter som innehåller klor om dina proteser har metall bilagor , eftersom klor kan orsaka den metall som matt .

Previous:nothing Next:hur man håller min nedre proteser säker utan lim

Relaterade artiklar


 • gula tänder hos barn
 • är det möjligt att bleka fasader ?
 • hur du tar bort tandsten från tandproteser
 • hur man har installerat proteser
 • hur man rengör dina proteser
 • hur man får tätt proteser ut
 • användningen av vit vinäger för att rengöra löständer
 • metoder för att fästa partiella proteser
 • ingredienser i tand cement
 • hur man vitare tänder naturligt och effektivt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com