eftervård för dental bentransplantat

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-01
När en patient förlorar ben från en svår tandutdragning eller tandlossning , kan en bentransplantation hjälpa till att återställa benet . När benet har återställts , kan tandläkaren placera implantaten eller utföra andra förfaranden. Under en tand bentransplantat , platser tandläkaren lediga ben från patienten , kadaver ben eller syntetiskt ben produkt i ben bristfälliga område som säkringar av den befintliga ben som det läker , att stärka området för framtida förfaranden .

operationsdagen

På dagen tandläkaren platser dina bentransplantation kan du somna under narkos , lugnande muntligen eller genom IV , eller vakna med en lokalbedövning för att bedöva området . Fråga din läkare vilka alternativ hon använder och planerar att ha någon köra dig till ditt besök och hem efteråt och bo med dig ett tag om hon använder sedering eller narkos . Plan på att ta hela dagen ledigt från jobbet , och du kan också behöva nästa dag för att komma tillbaka till känslan normala efter att under narkos . Det kan vara bra att planera din procedur för en fredag så att du har helgen att återhämta sig.

Tandläkaren kommer att förskriva antibiotika för att förhindra infektion. Ta all den antibiotika som regisserat och inte sluta ta dem tills de är borta . Tandläkaren kan också ge dig ett recept på smärtstillande . Du kan behöva smärtstillande för de första dagarna efter ingreppet , men om din smärta är väl kontrollerad av over-the-counter smärtstillande , behöver du inte ta smärtstillande ordinerats av din tandläkare . Var noga med att berätta för din tandläkare och apotekspersonal om allergier och sjukdomar som du har och vilka läkemedel och kosttillskott du tar för att undvika en negativ reaktion på de mediciner hon föreskriver .

Recovery

Efter att din tandläkare bentransplantation , undvika hårt eller sega livsmedel tills området rensas av din läkare . Eftersom du behöver för att undvika att sätta press på området tills läkning är på god väg , kanske du inte kan bära proteser för ett par veckor efter behandlingen . Undvik att borsta området tills snittet har läkt , och sedan borsta lätt utan press .

Om du röker , sluta . Cigarettrökning fördröjer sårläkning i hela kroppen och komplicerar tandingrepp . Personer som röker har en större risk för bentransplantat misslyckande .

Det tar 6 till 12 månader för din tandläkare bentransplantat att läka helt . Det kan ta mer än en bentransplantat att bygga benet upp så mycket som behövs för tandläkaren att placera ett implantat . Din tandläkare kommer att se dig för återbesök för att kontrollera att läka bentransplantat plats och utföra röntgen för att kontrollera status för ben i området . Ibland , även om du gör allt rätt , misslyckas bentransplantat . Om din bentransplantat misslyckas kommer tandläkaren ta bort den och försök igen efter att området har läkt.

Previous:nothing Next:hur man kan få gratis tandvård hjälp och hitta kliniker som erbjuder kostnadsfri tandvård

Relaterade artiklar


 • pediatrisk tandkort
 • Om du avslutar tuggtobak kommer det att minska din risk för tuggummi cancer ?
 • naturliga plackborttagning
 • Oral-B vs sonic vård
 • är svampinfektion i munnen smittsamt?
 • hur man gör en naturlig tand blekning behandling
 • hur du gör dina tänder ser vita och friska
 • övningar för att lindra TMJ
 • historia parodontologi
 • kan framtänderna vara relaced med tandimplantat ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com