hur man använder tandvård verktyg hemma att ta bort plack

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-07
Tandsten eller tandsten , hänvisar till stenhårda mineral formationer runt kanterna och botten av tänder . De är inte bara ful . De är den ledande orsaken till tandköttsinflammation och tandlossning , vilket leder till tandlossning . Plack är den klibbiga vita filmen som utgör runt tänderna , består mestadels av saliv och bakterier . När de lämnas ensamma , utvecklar dem till kalkyl inom 12 dagar . Borttagning av plack från ytorna på tänderna förhindrar tandsten och är det viktigaste steget i att upprätthålla god munhygien .

Du behöver:
tandborste
. Tandkräm.
Floss.
Dental scaler .
Dental plocka .

ta bort plack på Hem


1 .
Håll tandborste på en 45- graders vinkel och borsta försiktigt längs den övre och nedre främre tänder , rengöring hela vägen till baksidan tänderna . Lägg tandborste platta och pensla den ocklusala ytan ( tuggytor ) av de övre och nedre tänder . Luta penseln till en vertikal position och rengör insidan av övre och nedre framtänderna . Skölj med vatten tre gånger .
2 .
Vind 18 inches av tandtråd runt långfingrarna och försiktigt tandtråd mellan tänderna . Den tandtråd bör vägleda längs tandytor , ända ner till roten på tandköttet och tillbaka upp till toppen av tanden . Använd ett nytt avsnitt för varje tand område . Detta är det viktigaste steget i plackborttagning .
3 .
Ta tandvård scaler och lägga platt kant mot ytan av tänderna . Börja vid tandköttskanten och dra iväg till toppen av tänderna . Täck alla ytor .
4 .
Använd dentala plocka rikta området mellan tänderna , ta bort alla härdade matrester . Placera plocka nära tandköttskanten mellan tänderna och dra uppåt mot toppen av tänderna.
5 .
Ibland använder bakpulver och salt på din tandborste . Wet något, och borsta tänderna från framsidan till baksidan på en 45- graders vinkel . Bakpulver är en naturlig buffert som friskar andetag men utmärker sig på att ta bort plack . Salt fungerar som en naturlig alkalisk buffert för att bekämpa försurning av plack .
6 .
Skölj munnen med vatten efter varje måltid , om du inte har tillgång till en tandborste eller munvatten . Tugga sockerfritt tuggummi kan också förhindra plack byggs upp .
7 .
Investera i en elektrisk tandborste som Oral- B 3D . En studie som redovisas i American Journal of Dentistry fann att Braun Oral-B bort 30 procent mer plack än Sonicare . En annan studie visade att den höll 53 procent av tandytor plack-fri jämfört med manuella tandborstar , som lämnade 32 procent av tandytor plack -fri .

tips och varningar


 • Använd en mjuk borste tandborste för att förhindra emalj och tandkött skadas . Tandkräm , medan utmärkt för att förebygga hål i tänderna , är inte en nödvändighet för plackborttagning.
 • tandborstningen ska pågå två till fyra minuter , eller det kan vara ineffektivt totalt plackborttagning .


 • Previous:nothing Next:behandling med antibiotika för dålig andedräkt

  Relaterade artiklar


 • Hur gammal bör barnen vara att få hängslen för tänderna ?
 • hur man lär sig att använda lim med proteser
 • hur du berättar om dina visdomständer kommer in
 • hur man försäkra sig mot dålig tandhälsa , rengöra tungan
 • hur man fixar antibiotika fläckar på tänderna
 • hur man ska fastställa tandköttsproblem behandling
 • hur är dentala faner bort ?
 • instruktioner för avtagbara partiella proteser
 • hur man ansöker dentalvax på tandställning
 • hem rättsmedel för tandköttsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com