hur man gör en modell av permanenta tänder

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-03
Dental modeller är tredimensionella avbildningar av patientens tänder och tandkött , enligt " Torres och Ehrlich Modern Dental Assisting . " Även kallad studie kastar , dessa modeller är värdefulla diagnostiska verktyg för att skapa enheter såsom tandproteser eller hängslen , eller för att göra temporära kronor eller vakter munnen . Med dessa modeller kan tandläkaren studera patientens mun i vinklar han eller hon inte kan nå under en vanlig patient undersökning i tandläkarstolen

Du behöver : .
Alginat material , pulver åtgärd , vatten åtgärd , medelstora gummi skål , beavertail-formade breda blad spatel .
Rumsvarmt vatten.
Steril avtrycksskedar .
Desinfektionsmedel spray.
Fuktig pappershandduk.
Gips , flexibelt gummi bunke , metall spatel , vatten åtgärd .
Vibrator.
Skål eller badkar.
Glasplatta eller kakel .
Trimmer .
Gips, vatten , laboratorium kniv .
Dental svarv , pimpsten .

här skapar du en Dental Model


1 .
Blanda alginat intryck materialet i medelstora gummi skål ( åtgärd mängden pulver och vatten enligt tillverkarens anvisningar) tills den ser jämn och krämig . Torka av beredd alginat materialet i intrycket facket för den nedre båge i munnen , och säte facket på patientens botten tänder tills materialet har satt .
2 .
Ta bort det nedre facket och skölj sedan , desinficera och vira intryck i en lätt fuktad handduk . Placera intryck i en försiktighetsåtgärd väska och tar ett avtryck av den övre båge i munnen .
3 .
Åtgärd 45 ml vatten i ett flexibelt gummi skål och tillsätt 100 gram av dentala gips i stadig steg . Låt pulvret att lösa i vatten i ca 30 sekunder , och blanda tills Plåstret är mjuk och krämig i ca 20 sekunder .
4 .
Placera skålen av gips mix på vibratorn ( inställd på låg eller medelhög hastighet ) . Tryck lätt och vrid skålen på vibratorn inte längre än två minuter .
5 .
Håll det första intrycket facket i handtaget och placera kanten på handtagets bas på vibrator . Doppa metallspateln i gips blanda , plocka upp en liten ökning och placera den i ryggen tänder intryck tills materialflöden och täcker hela bågen . Placera den återstående gips blanda i skålen på en glasplatta eller kakel i form av en kulle ca 2 inches med 2 inches med 1 tum tjocka . Sedan , vänd försiktigt intryck på denna kulle ( basen av dentala modellen) , och upprepa processen för andra intryck facket .
6 .
Vänta 45 till 60 minuter för att separera intryck från modellerna. Blötlägg grunder av modellerna i en skål eller ett badkar med vatten i minst fem minuter . Trimma botten på , ryggen , sidorna och framsidan av modellen för den övre tänderna . Låt tänderna på top- och bottom- ARCH-modeller för beröring som de naturligt skulle i munnen , och trimma baksidorna av dessa modeller så de är ännu . Gå vidare till den modell i botten tänder : Trimma botten på denna modell , liksom sidorna och framtill . ( När botten och toppen valv vidrör varandra , de modeller som tillsammans ska stå 3 inches tall . ) Slutligen , trim diagonal nedskärningar på baksidan hörn av modellerna , återigen med tänderna på två valv beröring som de naturligt skulle i mun .
7 .
Blanda gips och vatten tillsammans och fylla ut eventuella hål i grunden för modellerna . När det härdar , avlägsna överflödigt med ett laboratorium kniv . Polera med en tand svarv och pimpsten .

tips och varningar


 • En kommersiell gummi mögel kan användas för att hjälpa hälla basen av en tand modell ( högen ) på glasplatta eller kakel .
 • Vid placering av intryck facket försiktigt i botten , se till att handtaget är parallellt med glasskiva eller kakel att se till att basen kommer att enhetligt tjock .
 • Håll nyligen tagit intryck av patientens tänder fuktig , annars kan torka ut och bli förvrängd .
 • Även trimning grunderna för dentala modeller , se till att inte klippa bort den faktiska anatomi av patientens tänder och tandkött.


 • Previous:nothing Next:Varför har jag vita fläckar på mina tänder ?

  Relaterade artiklar


 • käke tand smärta
 • Waterpik makt flosser tips
 • vad är en protes reline ?
 • botemedel mot sprickor i tungan
 • hur man rengör och behandla dental
 • hur man förlänga livslängden på din elektriska tandborste huvudet
 • hur man vitare tänder naturligt och effektivt
 • hur man kan kontrollera om en tandläkare
 • hur snabbt fixa dålig andedräkt
 • post visdomständer avlägsnande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com