hur man installerar en tandkronan

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-02
Placeringen av en tandkrona över en riktig tand-vilket händer om den riktiga tanden är väldigt ruttet eller slås sönder-kräver oftast minst två besök . Det första besöket är att välja skuggan av kronan som motsvarar patientens tänder , med en preliminär bild av patientens tänder , förbereda tanden att bli krönt med ett slutligt intryck och placera en temporär krona i munnen . När det är dags att installera den permanenta kronan försöker patienten kronan på innan tandsköterska och tandläkare cement och avsluta det , enligt " Torres och Ehrlich Modern Dental Assisting . "

Du behöver :
permanent krona
. Spegel och upptäcktsresande.
Backhaus handduk pincett .
Bomull rullar .
Cement , blandningsblock och spatel .
Träpinne eller Burlew hjulet .
Scaler .
Tandtråd.
Lågvarviga handstycke med polering poäng och stenar .
Artikulera papper och innehavaren.

Steg för Cement en permanent krona


1 .
Som tandsköterska , överföra den permanenta kronan till tandläkaren för att prova på för passform . Även överföring spegeln och Explorer, som är en del av den grundläggande installationen av någon tand fack . ( Under denna tid , även tillfällig krona ska avlägsnas med ett instrument som Backhaus handduk pincett , och bomull rullar bör placeras i munnen under fuktreglering . )
2 .
Blanda beredd cement som ska användas för att som ett lim för att hålla den permanenta kronan på plats . Snabbt Applicera det blandade cement i insidan av kronan , och överföra den förberedda kronan till tandläkaren .
3 .
Som tandläkaren platser kronan på den preparerade tanden och pressar in den i plats , instruera patienten att fortsätta bita ner på en trä bit pinne eller Burlew hjulet i ungefär åtta till 10 minuter . Efter cement har satt , ta bort bomullen rullar från munnen .
4 .
kvar med patienten som tandläkaren använder en upptäcktsresande och /eller scaler att noggrant avlägsna överskott av cement från tänderna . Pass tandtråd med bundna knutar mellan tänderna för att ytterligare avlägsna överflödig cement .
5 .
Stanna hos patienten som tandläkaren polerar tandkrona med polering poäng i en låg hastighet handstycke . Kontrollera patientens bett med ledade papper för att se kronan fungerar korrekt , och registrera förfarandet i patientens dentala rekord .

tips och varningar


 • Efter kronan sitter fast ordentligt i munnen , kan dental team placera en saliv ejektor i golvet i patientens mun för att avlägsna överskott saliv .
 • När tandläkaren tar bort överskottscement från tänderna , se till att detta görs noggrant för att undvika repor den nyligen placerade kronan eller skada patientens tandköttet . Se också till att ett företag stödpunkt används för att förhindra instrumentet glider och vålla skada.


 • Previous:nothing Next:hur man läka tandvård ligament

  Relaterade artiklar


 • hur man vitare tänder naturligt utan en tandläkare
 • implantat vs kronor tand
 • hur man får tuggummi ur hängslen
 • övningar för TMJ mandabal
 • allergisk reaktion mot tandimplantat
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • hur man löser låst käke problem
 • hjälp för låga inkomster seniorer Kalifornien som behöver proteser
 • smärtlindring för inflammerat tandkött
 • hur man får in en tand kurs
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com