sätt att bekämpa en tandvärk

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-01
Uppkomsten av en tandvärk kan vara en av de mer eländiga upplevelser en person kan befinna sig går igenom. Den nästan konstant smärta gör det nästan omöjligt att äta eller dricka något , blir sömnen svårt och jämn andning kan orsaka ångest , om luften är kall. Eftersom tandvärk kan ibland vara ett symtom på ett större problem är det alltid rekommenderat att du konsultera din tandläkare för att kontrollera att problemet behandlas korrekt

gå till tandläkaren

Om det låter självklart, det är för att det är . De flesta over-the-counter läkemedel och huskurer mot tandvärk kommer effektivt att döva smärtan , men kommer inte att behandla det underliggande problemet som kan vara orsaken till tandvärk . Också, eftersom det finns flera olika möjliga orsaker , gå till tandläkaren är det enda " rätta " som är garanterat att hitta den sanna problemet och behandla det effektivt .

Over -the-Counter

ibland, dock går till tandläkaren bara är inget alternativ . Kanske du är på affärsresa eller semester , eller någon annanstans där du inte har tillgång till god tandvård . I detta fall finns det flera over- the- counter läkemedel som kommer att lindra smärtan , och i sällsynta fall , bota det underliggande problemet. En av de mest rekommenderade produkter är Oragel , en smärtstillande gel som när den tillämpas direkt på tanden , agerar för att lindra smärtan . Kraftfullare läkemedel finns tillgängliga för tandvärk , men de är i allmänhet receptbelagda och måste fås med ett recept från din tandläkare . Återigen bör det noteras att oavsett läkemedel som du köper över disk kommer sannolikt inte att behandla det underliggande problemet .

Huskurer

Det finns en mängd hembryggda rättsmedel tillgängliga för strid tandvärk också . Vissa , givetvis , är effektivare än andra .
Placera en vitlöksklyfta på infekterad tand , med lite rock salt , sägs lindra smärtan . Tugga vitlök rekommenderas också tillsammans med detta att bota.
Peeling en lök och placera en skiva på tanden också kan hjälpa , som lök har antibakteriella egenskaper och kan döda de bakterier som orsakar infektionen .
En av de äldsta teknikerna innebär whisky --- eller liknande destillerad sprit --- är indränkt i en bomullstuss och gnuggade på tandköttet under infekterad tand . Detta kommer att bedöva nerverna och minska smärta . Ett annat alternativ är att ta en munfull sprit och hålla den runt infekterad tand , som uppnår samma mål .

Förebyggande åtgärder

Det absolut trevligaste sättet att bekämpa tandvärk är att använda munhygien så att tandvärk uppstår aldrig i första hand . Borstning minst två gånger dagligen , samt tandtråd och användning av munvatten , är de mest effektiva sätten att förebygga karies . Regelbundna besök hos tandläkare är en nödvändig komponent samt att förebygga infektion och hålla tänderna rena . I slutändan visar det gamla såg riktigt igen , " ett uns av förebyggande är värt ett kilo bota " . Särskilt i detta fall , då bota kan omfatta en rotfyllning .

Previous:nothing Next:eftervård för dental bentransplantat

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av numb munnen efter en tandläkare
 • hur man får över munkavle med en partiell protes
 • hur man älskar dina tänder i Santa Fe nm
 • skäl för att få proteser
 • hur man fixar antibiotika fläckar på tänderna
 • hur man limma på en tandbro
 • hur i blöt partiella proteser natten
 • hur man hittar en prisvärd tandläkare när du har någon försäkring
 • Förfarandet för porslin tänder
 • hur man kan kontrollera om en tandläkare licens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com