tandvård laserbehandling

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-06
Många tandingrepp kan utföras med laser . Enligt WebMD har lasrar använts för att behandla en rad olika tandproblem sedan 1994 . The Food and Drug Administration ( FDA ) har godkänt dentala lasersystem , men American Dental Association (ADA ) inte ger sitt sigill för godkännandet som alla lasersystem . Från och med 202C ADA uppgav att det var optimistisk om användningen av lasrar i tandvården , och många tandläkare använder laser för att behandla olika villkor

hård vävnad

hård vävnad till det verkliga tänder . Lågintensiva dentala lasrar kan detektera kaviteter tidigare än konventionella metoder genom att ge tandläkare med en läsning av biprodukter från karies . Lasrar kan hjälpa tandläkare att förbereda en tand för en mättande och eliminerar behovet av Novocain injektioner . Precision -lasrar hjälpa tandläkare bort karies och förbereda emalj för en fyllning. Lasrar kan också hårdna fyllningen . Om du har problem med ilningar i tänderna , till tandläkaren kan använda lasrar försegla tubuli på roten av tanden som orsakar dina tänder att svara på varma och kalla temperaturer . Lågintensiv laser kan hjälpa tandläkare med tandblekning förfaranden för att påskynda processen .

Soft Tissue

mjukdels- tandvård ingrepp görs på tandköttet . Tandläkare kan använda laser för att ta bort bakterier från tandköttet som orsakas av sjukdomar i tandköttet och omforma dem för att förbättra ditt leende utseende . Vissa tandläkare använder laser för krona-förlängningsprocedurer där de omforma tandkött och ben att exponera en frisk tand för placering restaureringar . Lasrar kan ta bort vävnad som ska testas för cancerceller och ta bort Cankerskav från tandköttet och insidan av munnen också .

Fördelar och nackdelar

Laser orsakar vanligtvis mindre smärta än traditionell tandvård borrar och minska behovet av anestesi . Många tandläkare patienter är mer avslappnad när de genomgår laserbehandling på grund av avsaknaden av en tand borr. Blödning och svullnad är vanliga under traditionella mjukdelar för att behandla sjukdomar i tandköttet och andra problem tuggummi . Lasrar minska dessa biverkningar, vilket gör mjukdelar smidigare . När håligheter är borttagna , bitar av frisk tand går ofta tillsammans med dem. Eftersom lasrar är mer exakta än traditionell tandvård verktyg , laserbehandling bevara mer av frisk tand .

Laserbehandlingar är vanligtvis dyrare än traditionella förfaranden , och vissa försäkringsbolag får inte omfatta arbete med laser . Anestesi fortfarande behövs för vissa laserbehandling , så behovet av den inte helt elimineras . Lasrar kan inte användas på tänder som redan har fyllningar , de kan inte heller fylla hålrum mellan tänderna eller runt gamla fyllningar .

Previous:nothing Next:om metall gom i proteser

Relaterade artiklar


 • hur du kan trösta tandvärk
 • vad är en protes reline ?
 • Vad är tandbroar gjord av ?
 • hur du får ditt barn att inte vara rädd för tandläkaren
 • hem rättsmedel för tänderna stickningar
 • vad är orsakerna till tandsten på människors tänder ?
 • tandkronan tryck & smärta
 • rotadent tips
 • hur man fixar dålig andedräkt och ersätta det med skarpa, rena andedräkt
 • smärtlindring för inflammerat tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com