Vad kan jag använda hemma för att lindra smärtan av tanden abscess ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-15
Röda, inflammerade och ömma tandkött karakterisera tandvård bölder . Fickor av pus och döda celler elimineras från kroppen genom ett smittsamt process . Behandlingen består vanligen av noggrann dränering och rengöring och kan innefatta tandutdragning eller antibiotikabehandling . Huskurer kan tillfälligt lindra smärta och kan påskynda läkning

Medicinering

Over-the- counter smärta rättsmedel som ibuprofen och paracetamol kan hjälpa , särskilt om abscess är parodontala , som omfattar området kring tanden och orsakar allmän sjukdomskänsla , feber och svullna lymfkörtlar . Phyllis Balch , nutritionist och författare till " Recept för Nutritional Healing ", föreslår komplettera med B-vitaminer och probiotika , som finns i yoghurt , kefir och annan fermenterad mat , för att stärka immunförsvaret mot infektionen som orsakar smärta . Dessa näringsämnen hjälper också kroppen återhämta en normal balans av " vänliga bakterier " efter att du tagit ordinerats antibiotika

värme och kyla

Ice Pack är en standard botemedel mot tandvärk av goda skäl . de minskar svullnad och smärta. Värme från en varmvattenflaska eller uppvärmning pad kan även göra smärtan från en böld må bättre , och har den gynnsamma effekten av ökad cirkulation att bekämpa infektioner. Det är bra att alternativa behandlingar , 15 minuter på och 15 minuter bort .

Munvatten

En mild saltvatten lösning , susade runt och upprepade ofta kan lindra smärta . Balch föreslår att man utnyttjar en infektionsbekämpande ört : " echinacea te eller extrakt i varmt vatten kan användas som ett munvatten för dentala bölder Var noga med att förbereda det varmt och skölja munnen med det varannan timme . " Personer med en autoimmun sjukdom ska inte använda echinacea .

kataplasmer

kataplasmer är tillverkade av ämnen mark till en pasta och tillämpas på duk eller mellan lager av tyg , och fuktad . Kataplasmer när det appliceras på utsidan av en svullen kind minska inflammation och därmed lindra smärta . Balch rekommenderar ört kamomill används som grötomslag för att behandla dentala bölder . Hon också råder dricka en kopp kamomillte tre eller fyra gånger dagligen för detta tillstånd , och vila mycket .
En vanlig tepåse är en annan typ av grötomslag . Placerad mot abscess , bör den ha en astrigent effekt och lindra smärta . En bomullstuss indränkt med bakpulver och salt kommer att ha liknande åtgärd .
Använd inte fuktad aspirin tabletter eller full styrka väteperoxid i munnen . Dessa ämnen kan ge upphov till ökad vävnadsskada och frätskador .

Previous:nothing Next:krön vitare & tandsten skydd effektivitet

Relaterade artiklar


 • hur man gör hemmagjord tandkräm smak kanel
 • Waterpik makt flosser tips
 • Vilka är de kemikalier som används i dentala cement ?
 • Vad gör du om du är rädd för tandläkaren ?
 • hur man gör tand tvål
 • olja av oregano och ilningar i tänderna
 • effekterna av käkkirurgi
 • naturliga sätt att bota sjukdomar i tandköttet hos småbarn
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • hur man kan undvika att hål i tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com