hur lätt stoppa en tandvärk

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-08
Tandvärk är förmodligen en av de värsta typer av smärta du kan ha ~ annat än förlossning eller få en arm bruten. Problemet är att en tand har en nerv med flera " rötter " som går in i ditt käkben . Andra än " Breaking " en tand , är en hålighet vanligtvis bär skulden för de flesta tandvärk . Dess lite sent nu att tala om vad du kunde ha gjort-du behöver hjälp!

Jag förstår att du har ont , men läs noga igenom alla instruktioner eller skriva ut dem om hos en kompis att ta med hem . Få lite lättnad ! Jag ska ge er några enorma instruktioner för att få smärtan ner och hjälpa dig att "överleva " tills du kan se din tandläkare . Dessa instruktioner är inte avsedd att ersätta eller över-rida eventuella instruktioner av en kvalificerad tandläkare eller tandläkare ! De är inte heller för lång sikt! Jag vill hjälpa dig att få under helgen eller natten tills du kan få i och har det tagit hand om

Du behöver : .
koksalt
Munnen tvätta.
Is eller Ice Pack och en handduk .
.
Tylenol , Excedrin migrän .
Alla Smärtstillande som minskar inflammation
" Oral Smärtstillande " ( Walgreen )-. Viktigt
" Dentek " Tillfälliga Tandvärk Kit ( har smärtstillande kryddnejlikeolja ! )-Viktigt
. grunden kryddnejlika eller kryddnejlikeolja ( slipa din egen stänger .


1 .
Det finns olika saker du behöver göra med olika typer av tandvärk . Vi kommer att anta att dess inte en skada eller "Trauma " till tanden men förfall . -En hålighet eftersom bakterier angriper roten till följd av ett hål görs i tanden kan orsaka smärta på två sätt . Först roten kan utsättas för omvärlden och de bakterier eller någon stimulus ( varm /kall /söt ) sätter på det . Den andra är värre-en infektion på grund av denna exponering inne i tanden och ner i roten struktur . Detta orsakar enorm press och extrem smärta . Det enda som kommer att hjälpa till med detta är att dessa två första steg och is! (Steg 3 ) .

att bistå Peroxide /Salt tvättar du först döda bakterier och rensa ur kaviteten . Borsta tanden noga med din tandborste , så att allt material i hålrummet är förhoppningsvis ut eller lossas .
2 .
Nu när du har rensat skräp ur din mun kan du lägga en Peroxide del väte och 1 del vatten (50/50) . Lägg denna lösning i munnen och låt den stå kvar på felande tand medan den faktiskt rensar ut och desinficerar kaviteten området . Spotta ut lösningen och göra det igen i en minut . Du kommer att känna lite bubblande i munnen och kanske lite stickande på tungan . Efteråt kan du tvätta munnen med rent vatten .

För saltvatten gurgla du kan ta ett litet vattenglas och lägg ca 1 /2 tsk tablesalt i den , tillsätt ljummet vatten ( inte varmt ) och vips den runt till disolve saltet . Få till en diskho och gurgla med saltvatten och sedan låta det salta vattnet för att täcka den felande tand för en minut . Det kan göra lite ont mer i början, men håll ut . Vid denna punkt mellan antingen väteperoxid och /eller salt vatten gurgla , Om du känner en viss lättnad-eller kommer du att få en viss lättnad i några ögonblick
3
Om du . har en kylklamp förbereda det . Om du har dont det eller en kylklamp i frysen ta en liten DISKTRASA och sätta 3 eller 4 kuber av is i den och WET det område där kuber . Sätt denna på det smärtande området. Du hittar också att dess hjälp att följa den käken tillbaka flytta icepack mot örat på den drabbade sidan . Stora nerver springa tillbaka på detta sätt mot örat så du kommer förmodligen känna smärtan där också utöver tand . Om det är en underkäke tand thats påverkas du kan sätta isen under din käke för att hjälpa " lugna ner nerverna " som är pulserande .

Jag har också funnit att med bara kallt ( inte is vatten ) vatten i ett glas hjälper . Placera bara kallt vatten i munnen och låt den täcka tanden området . Du ska omedelbart känna något av en minskning av smärta . Hela tiden isen få infektionen ner och ge dig en chans att andas-tänka och räkna ut vad du ska göra . Just dont få långt borta från Ice !
4 .
om det går att vara en längre tid innan du kan få till en tandläkare och stegen ovan hjälper inte mycket du kommer att behöva komma till apotek. Walgreens eller CVS båda bär med sig några saker som kraftigt kan hjälpa dig . Som Manager som hjälper dig att hitta dessa produkter . Den första är " DenTek Toothace Kit " och i Walgreens dessutom kan du hitta en flaska orange tonat läkemedel som kallas " Oral smärtstillande " . Båda dessa appliceras med en bomullstuss hjälper. Bara få pinnen över hålrummet och hålla den in i den . Om du har en böld djupt i tanden Det kommer att ge bara en tillfällig lindring . Igen-med en böld ENDAST ICE kommer att få svullnaden ner och smärtan under kontroll . Använda alla dessa åtgärder kommer du till slutet av trauma och smärta .

Om du lyckas få tandvärk kit , vara försiktig med tanden medicinering . Dess kallas kryddnejlikeolja ( livsmedelskvalitet) och om du använder för mycket-det kommer att sätta de mest fruktansvärda smak i munnen och DEADED alla dina sinnen för ett par minuter. Dess exakt vad en tandläkare använder . . sin starka .
5 .
Jag vet helt väl alla dessa steg arbete . Under denna nyår veckan och helgen har jag lidit med en fruktansvärd tootache ( rå nerv typ ) . Det är därför jag bestämde mig för att skriva artikeln i hopp om att hjälpa någon . Jag vet vad som har fungerat för mig och i morgon jag faktiskt längtar efter att få se min tandläkare . . Trodde aldrig jag skulle säga det! Jag ska tillägga att av mig att göra alla saker jag har förklarat , jag har kunnat äta , sova och även sitta ner och skriva en artikel .

Jag hoppas du mår bättre snart

tips och varningar


 • ICE-! ICE-ICE . . Det är det enda andra än antibiotika som tar ner svullnaden .
 • går till apoteket och få " Oral Smärtstillande " och tandvärk Kit . Följ mina instruktioner ovan innan du sätter medicin på tanden eller det kommer inte vara lika effektiva . De mediciner kommer att kosta ca $ 10 till $ 12 totalt ( för båda ) om jag minns rätt från ett par dagar sedan . Du kommer att tacka mig senare. Kontrollera att du har Q Tips !
 • Dont salt i vattnet för mycket för salt gurgla eller kommer det att göra mer skada än nytta . Samma med peroxid-dont bara swig flaskan-full styrka (3 % Peroxid ) kommer att bränna tungan och andra slemhinnor
 • Om du har antibiotika till hands , se till att de är antingen en Multi- GRAM antibiotika ! Amoxicillin . . någon av de " Cillins " eller kommer det att göra något för att hjälpa till. Forskning det på nätet.
 • ta INTE prednison ( steroider ) för att lindra svullnad. Det kommer att orsaka problem med din återhämtning och infektioner . Det kan serverely hindra någon hjälp kan din läkare försöka ge dig .
 • Hoppa aldrig en svullen tand! I sällsynta fall kan orsaka hjärt palpatations och med död ! Infektioner kan sprida sig från tänderna till din bihålor och /eller hjärnan . Bakterie-eller virusinfektioner i hjärnan är extremt svåra att behandla eftersom det finns en " Brain /Blood barriär " som betyder mediciner inte fungerar lika bra i skallen . . . Eftersom det var förklarat för mig av en läkare . Ta detta på allvar
 • Om du låter infektionen att växa-! Även Narkomaner något liknande Lortab ( 7. 5mg ) får inte döva smärtan . Tandläkare gillar inte att föreskriva något mycket tyngre än så, men ibland kommer att gå upp till 5 mg av oxykodon. De går bara att höga om inget annat fungerar .
 • infektioner också gör det farligt att dra tanden . Lokalanestetika ( Novacaine etc ) fungerar inte bra alls i närvaro av infektioner . . som råkade vara " Sura "i naturen-de bokstavligen upphäver alla skott doktorn ger för att bedöva området . Du kommer att gå hem med ett manus för antibiotika och kanske några Oxikodon ( osannolikt ) Antagligen Lortab som inte kan ge dig mycket lindring från smärta är du med i vid den punkten i spelet .
 • Min poäng är . . Vänta inte och inte driver med detta!


 • Previous:nothing Next:Vad kan jag göra om mina tänder är lösa på grund av benförlust ?

  Relaterade artiklar


 • hur man har en härlig leende
 • hur du ändrar penseln på Sonicare Quadpacer
 • effektiviteten i mun tvättar
 • hur man kan stoppa ångest hos tandläkaren
 • hur man håller en lägre protesen i
 • är plack i artärerna samma som plack på tänderna ?
 • hemgjord rättsmedel för vita tänder
 • hur man väljer en tandläkare du kan lita på
 • hur man kan förhindra att få Cankerskav
 • kan du byta ut batteriet i en Sonicare tandborste ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com