hur man förstår din visdom tänder

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-02
Den sista tänder för att utveckla och bryta ut i gapet kallas den tredje molarer . Tredje kindtänder utbrott vanligtvis i slutet av tonåren , vilket sammanfaller med steget in i vuxenvärlden och kallas av vissa som en ålder av visdom , och därför " visdom tänder " . Tyvärr är den visdom tänder nu oftast försöker bryta ut i en käke som är för liten .

Visdomständer som används för att tjäna ett nyttigt ändamål , men nu anses rudimentära organ . En kvarleva är en degenerativ eller ofullständigt bildade organ eller struktur med liten eller ingen nytta , men i tidigt utvecklingsskede av en art gjorde en användbar funktion. De skäl som visdomständer är nu " föråldrade " är många . Fram till ganska nyligen , inklusive vår kost oftast mycket grova mat , liksom föroreningar såsom smuts och sand. Detta kornighet skulle skava tänder så hög grad att de skulle ta upp mindre plats i käken . Permanenta tänder var ofta förlorade vid en tidig ålder , vilket skulle skapa mer utrymme i käken . Eftersom kosten var så grovt och svårt att tugga , skulle käken själv utvecklas till en större ben på grund av detta ständiga träning . Alla dessa faktorer skulle skapa mer utrymme för visdomständerna när de kom in

kraftigt förädlade kost av idag ger inte de tanden nötning eller käken utveckling som vi såg . Modern tandvård har ganska mycket eliminerat betydande förlust av permanenta tänder vid tidig ålder . Detta lämnar oss med för många tänder och inte tillräckligt käken . Den visdomständer utveckla fortfarande som de alltid har , men de har ingenstans att gå . När detta händer är tänderna betraktas som " påverkat ", vilket innebär att de inte är i normal position och funktion .

Du behöver:
Tandläkare
. Oralkirurgi.


1 .
Förutom servering någon användbar funktion , kommer det påverkade tänderna orsakar många skador eftersom de inte kan rengöras ordentligt och kan samla in matrester , bakterier och plack runt dem . Detta kan leda till karies , tandköttsproblem , infektioner och bölder av inte bara visdomständer , men i kindtänderna intill och i den omgivande tandköttet . De kindtänder framför visdomständer ibland förlorade på grund av karies och tandlossning som orsakas av oförmåga att rengöra visdomständerna ordentligt . Cystbildning och andra destruktiva patologi också ses runt påverkas visdomständer .
2 .
Om avlägsnande av visdomständer är indicerad, det förfarande som rekommenderas i slutet av tonåren , innan rötterna är helt bildas . Kirurgiska ingrepp i allmänhet tolereras bättre när man är ung och frisk , och tandköttet tenderar att läka bättre och mer förutsägbart sätt när unga . De flesta människor upplever minimala störningar i deras normala rutiner , och frånvaro från arbetet eller skolan är oftast minimal .

När anges , kan avlägsnande av visdomständer vara till stor nytta för din ultimata orala och allmänna hälsa .

Hur håller ni min mun öppen under ingreppet när jag är sover ?

En liten gummi kudde placeras mellan tänderna innan du somnar , och det håller din mun öppen .

Vad är en " torr socket " ?

Dry socket är en term som hänvisar till en helande komplikation som används för att se något ofta , men är sällan ett problem i dag . Med dagens teknik har vi alla men elimineras " torr uttag " , men vi uppmuntrar dig att ringa oss om du upplever något postoperativt som inte förbättras dag för dag eller bara inte kännas rätt .

När kan jag gå tillbaka till jobbet eller skolan ?

Varje individ har olika helande svar på operation , men i genomsnitt det finns inte mycket störningar i en verksamhet , och i allmänhet inte mer än några dagar . Vi ser ofta människor tillbaka i arbete eller i skolan dagen efter operationen , även när alla fyra visdomständer har tagits bort .
3 .
När kan jag borsta mina tänder efter operationen?

Tänderna kan borstas omedelbart , försiktigt för att undvika kirurgiska områden för den första dagen eller så .

När kommer min stygn upplösa ?

Såvida du inte har fått annat kommer stygnen löses efter ungefär en vecka .

När kan jag ta gasväv att jag var bita på när jag lämnade ditt kontor

gasbinda kan tas bort när du kommer hem , ? att ersättas med nya gasbinda om signifikant blödning fortsätter, eller om det känns bättre att ha flor på plats . Om blödningen inte kan smalna av inom några timmar efter operation, ska du ringa vårt kontor . En liten mängd blod på kudden på natten efter operation är inget att oroa sig för det finns ingen aktiv blödning .

När ska jag börja förskrivning mun skölj ?

recept mun skölj bör användas för första gången innan du går till sängs på natten efter operationen. Skölj mycket försiktigt , eftersom blodets levringsförmåga är fortfarande ganska skör .

Om jag är rökare , hur lång bör jag vänta med att röka efter operationen ?

Rökning är skadligt för läkningsprocessen och gör många komplikationer mer sannolikt . Rökning i de första två veckorna är särskilt skadlig.


Previous:nothing Next:hur man identifierar en resa tandborste

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort proteser som har fastställts i med lim
 • hur man får över din rädsla för tandläkaren
 • återhämtningstiden från tand implantatoperation
 • övningar för TMJ mandabal
 • hur du sätter in flyttbara partiella proteser
 • vad är en dag som för en tandtekniker ?
 • hur man ska behandla sjukdomar i tandköttet ( gingivit ) naturligt med naturläkemedel 2
 • Hur krympa svullet tandkött
 • hur man ska behandla dålig andedräkt eller dålig andedräkt hemma
 • hur man ladda en muntlig B eltandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com