nattvakt biverkningar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-31
nattvakten , även känd som en mun vakt , är en insats placeras över tänderna medan du sover för att förebygga tandgnissling eller bruxism . Over- the- counter versionerna behöver värmas upp då formgjutet för att passa din övre eller nedre tänder , medan en tandläkare kommer att ge en med en anpassad passform . Nattvakten har använts i flera decennier , men Mayo Clinic varnar en rad biverkningar .

Fit

nattvakter som inte har en lämplig passform kan komma ut eller flytta runt på natten , speciellt om du börja mala tänderna . De kan också irritera andra områden av din mun om de gräva i dina kinder eller är felaktigt placerad över ditt tandkött . Det bästa sättet att undvika en dålig passform är att använda en skräddarsydd nattvakt från en tandläkare .

Längd

Det bästa nattvakter för att förhindra förskjutning är de som passar över hela övre eller nedre tandrad . De som inte täcker hela raden är mer benägna att flytta runt i munnen , eftersom tänderna inte har en stabil bas till vilken de kan bita .

Material

nattvakter tillverkad i ett mjukt eller gel-liknande material är också mer benägna att rubbas under tandgnissling . Nattvakter gjorda av mjukare material i allmänhet inte passar liksom de som gjorts av kraftigare ämnen såsom akryl .

Instruktioner

Inte använda nattvakt enligt anvisningarna kan göra det ineffektivt . Bär nattvakt varje natt , och följa din tandläkare exakta instruktioner om alla andra aspekter av dess användning .

Andra

En nattvakt kan förvärra symtom på andra sjukdomar, såsom sömnapné . Låt din tandläkare om du lider av andra sjukdomar sömn . Två rapporter från konsumenter om Patientslikeme. com la två negativa effekter. En nämnde nattvakt ibland ont tänder , medan den andra sade nattvakten lägga sordin på intimitet på grund av dess orenhet .

Previous:nothing Next:Så för att lindra tandvärk utan att gå till tandläkaren

Relaterade artiklar


 • nattvakt biverkningar
 • kan faner fixa roteras tänder ?
 • hur man får fläckar av proteser och falska tänder
 • hur man laga ett stenskott i tandbro
 • vad är falska tänder implantat gjorda av ?
 • hur man får hängslen för ett billigare pris
 • grapefrukt utsäde utdraget för tand smärta
 • hur man tar hand för munnen efter att ha en tand drog
 • hur man fixar sneda tänder med skalfasader
 • hur man väljer en tandläkare du kan lita på
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com