ozon behandling för karies

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-22
Ozon är en form av syre som används som ett kraftfullt oxiderande agent att rena dricksvatten och är också en naturlig biocid som dödar bakterier, virus , mögel och mjöldagg . Höga koncentrationer av ozon kommer att döda bakterier mycket snabbt i hålrum och förhindra ytterligare förfall. Ozonet behandling har använts ganska länge i Europa, Kanada , Australien och Nya Zeeland men har ännu inte fått FDA-godkännande i USA

Fördelar

ozonbehandling är perfekt för nervös eller orolig människor som är rädda för att gå till tandläkaren . Det kräver inte användning av borrar , fyllningar eller bedövningsmedel . Den dödar 99 procent av bakterier som finns i håligheter och kan vitna något missfärgning . Det är inte en brandrisk och kommer inte att explodera och kommer inte irritera huden eller ögonen eller skada hår eller kläder . Ozon kommer också att inte lämna en kemisk smak eller lukt och orsakar inte cancer .

Enligt safedentistry . com visade ozonterapi framgångsrika resultat i kliniska tester som utförs på St Bartholomew 's Hospital i London och på Royal London School of Medicine och tandvård .

Behandling

Hål är orsakade av bakterier som producerar ett klibbigt ämne som kallas plack , följer för att tandytan . Denna bakterie förbrukar socker som finns kvar i munnen från maten vi äter . Dessa socker är sedan omvandlas till skadliga syror som löser upp tandemaljen om de är kvar på ytan under en längre tid . När ozon behandling används , kommer en tandläkare använder en laser för att identifiera förfall och bakterier på tänderna . Ett silikongummi kopp används sedan för att direkt ned på det angripna tanden . När bakterierna elimineras kommer tandläkaren placera sedan en speciell mineralisering agent som gör healing på rengjord yta . Patienten kommer att ges en speciell tandkräm och munvatten att använda hemma för att hjälpa sina tänder igen mineralize .

Varje behandling varar 10 till 40 sekunder och upprepas varje månad tills-tanden re hårdnar vanligen tre till sex månader totalt . Nya hålrum kan behandlas utan tand bort , men om kaviteten är för djup , måste vissa tänder tas bort för att säkerställa korrekt penetration av ozon . 90 procent av tänder kommer att reagera positivt om lämplig vård används i hemmet , enligt Granta Dental . Tandläkaren kommer att veta säkert om behandlingen fungerar i fyra till åtta veckor

At-Home Care

För att lyckas med ozonbehandling , anställa dessa hemma- metoder : .

1 . Regelbunden och effektiv tandborstning och tandtråd för att se till att tänderna hålls fria från skadliga bakterier och plack .

2. Minimera ditt intag av sockerhaltiga livsmedel och drycker och minska intaget av sura drycker .

3. Långsiktiga , regelbunden användning av fluortandkräm och munvatten .

4 . Använda xylitol konstgjort sötningsmedel som ersättning för socker . Xylitol finns i några tuggummin och munvatten och även i diabetes confectionaries .

Previous:nothing Next:säkerhet xylitol

Relaterade artiklar


 • hur du infogar & position proteser
 • hur man kan slå dålig andedräkt
 • hur man tar hand för munnen efter att ha en tand drog
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • hur man tränar bra protes vård
 • hur man rengör tandkronor
 • användning av pimpsten för rengöring av tänder
 • tandläkare medicin för ångest
 • Hur vet jag om dålig andedräkt beror på sura uppstötningar , Gerd eller bihåleinflammation ?
 • hur man behandlar en vit tunga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com