avancerade implantat ympning tekniker

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-09
Enligt American Academy of implantatbehandling , mer än 30 miljoner amerikaner saknar alla sina tänder i en eller båda käkarna . Saknade tänder kan fyllas med fasta broar eller avtagbara proteser för att återställa förmågan att äta , tala tydligt och att le . Dock har avancerad tandvård uppfunnit dentala implantat för att återställa utseende och ersätta förlorade tänder. American Association of Oral och käkkirurger rapporterade att den totala andelen framgångsrika tandimplantat är ca 95 procent , vilket ger ett mycket lönsamt alternativ för att ersätta saknade tänder .

tandimplantat

Tandimplantat är konstnärliga skapelser av falska tänder , även känd som restaureringar . För att göra ett tandimplantat, ett titanimplantat ( det ser ut som en skruv eller cylinder ) är placerad i käken ben för att kunna knyta an till käkbenet . Fusionsprocessen kan ta 2 till 6 månader . När fusion har ägt rum , kommer du vara redo för din ersätta tanden eller tänderna. Att montera den nya tanden kommer tandläkaren avslöja implantatet och bifoga en liten metall post , även känd som en distans , att hålla den nya tanden . I vissa fall har implantatsystem redan en förlängning , så distansen är inte nödvändig.

Men i många fall , där förlust av benmassa i käkbenet är omfattande på grund av åldrande , långvarig protes användning , tänder eller tandlossning , kommer ben ympar måste göras . Bone ympkvistar används för att bygga upp käkbenet så det är djup och bred nog att hålla ett implantat .

olika tekniker av Bone Grafts

Enligt American Academy of Parodontologi , finns det två huvudsakliga avancerad ben ympning tekniker . Den metod som väljs beror på hur allvarligt och de områden i benförlust . Sinus augmentation används ofta för att bygga benförlust i övre delen av ryggen käken . Anledningen ? Den övre delen av ryggen käken saknar ofta ben kvantitet och kvalitet och det är också nära till sinus . Detta förfarande innebär en höjning av sinus golvet genom att lyfta sinus membranet och sedan ympning benet på sinus väggen för att bygga upp det så det kan hålla implantat . Vanligtvis ympade ben får utvecklas i ca 4 till 12 månader innan implantat kan placeras .

Ibland saknar din käkbenet bredd att hålla implantat . Sådana fall kräver åsen modifiering . Vid detta förfarande är tuggummi lyfts bort från åsen . Den bristfälliga åsen packas sedan med ben eller bensubstitut att bygga upp det . Det kan ta 4 till 12 månader för att generera tillräckligt med ben för att placera implantat . I vissa fall kan implantat placeras samtidigt som åsen ändras . Detta är ofta beslutas av parodontolog .

Är du ett tandimplantat kandidat ?

De flesta människor är berättigade till dentala implantat , även de med förlust av benmassa och kroniska sjukdomar som högt blodtryck och diabetes , enligt American Association av muntliga och käkkirurger . Rökare kan ha en lägre framgång . Barn med utvecklingsländer käken tillväxten inte kommer att göra bra kandidater om det inte är en del av barnets tandreglering plan .

Previous:nothing Next:beskrivning av en Sonicare E5500 eltandborstar

Relaterade artiklar


 • hur man kan bryta i nya proteser
 • hur man undviker att besöka tandläkaren
 • olika dentala instrument
 • hur man får nikotin av din tunga
 • vad är en tand bentransplantat ?
 • kan du använda tandblekning remsor på proteser ?
 • hur man får vardagen fläckar från tänderna
 • hur har kalcium i din kost utan mejeriprodukter
 • hur man får lim från hängslen bort av dina tänder
 • hur man gör protesen renare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com