hur man berättar skillnaden mellan en tandvärk & en abscessed tand

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-26
Det finns flera orsaker till tandvärk , allt från hål i tänderna till slipning och knöt . Den mest om orsaken till tandvärk är ett abscessed tand . En abscessed tand är en tand med en infektion inne i tanden själv . Medan alla tandvärk motiverar en tandläkartid , kan en abscessed tand sprida sig till omgivande ben och vävnad , så det är absolut nödvändigt att se en tandläkare omedelbart om du känner att tanden kan abscessed . Det finns flera viktiga skillnader mellan en tandvärk och en abscessed tand som kunna skilja mellan de två.

Du behöver :
Krispigt mat
. Termometer.
Mirror .


1 .
Gör en tryckprovning . Tugga något hårt med tanden . Om du känner en skarp smärta från trycket på tanden , kan du ha en abscessed tand . Om du har hål eller bara ont i tänderna från slipning eller knyter kommer tanden gör inte ont när du biter ned .
2 .
Gauge din smärta . En smärta som är intensiv och bultande indikerar en abscessed tand .
3 .
Kontrollera kall känslighet . Ta en isbit och tryck det mot tanden . Om det är en abscessed tand , kanske du inte känner något , eller man kan även lindra smärtan . De gaser som bygger upp från bakteriell infektion med bölder krympa med den kalla , vilket minskar trycket inne i tanden . Om tanden smärta är inte från en böld , kommer du att kunna känna kylan , och det kan orsaka smärta från överkänslighet på grund av en hålighet .
4 .
Prova värme . Medan kyla inte orsakar några problem för abscessed tänderna , orsakar värme svår smärta när det tillämpas på ett abscessed tand . Om du dricker en varm dryck och erfarenhet betydande smärta, kan det vara ett tecken på en böld . Värmen gör att gaser från bakterierna att expandera ytterligare , vilket leder till intensiv smärta .
5 .
Bestäm hur länge tanden har ont . En ny tand smärta är förmodligen inte en böld . Smärta som har funnits i veckor eller månader är mer sannolikt på en abscessed tand . Vanligtvis smärta från abscessed tänder blir värre med tiden och sedan plötsligt försvinner när nerven helt dör .
6 .
Ta din temperatur . En tand abscess är en infektion , och infektioner kan orsaka feber. En feber medföljande tand smärta är en viktig tecken på en abscessed tand .
7 .
titt på spegeln . Den inflammation i samband med infektion i abscessed tanden kan orsaka svullnad i ansiktet runt tanden . Kontrollera om symmetri i spegeln för att avgöra om det finns någon svullnad i kinder eller käken runt tanden .
8 .
Känn ditt tandkött . En abscessed tand kan orsaka svullnad i omgivande tandköttet . Om tandvärk är resultatet av en abscessed tand , kan tandköttet på vardera sidan av tanden vara svullna eller mycket anbud till touch. Tand smärta orsakad av andra villkor kommer inte leda till att tandköttet svullnad .

tips och varningar


 • Vissa abscessed tänder orsakar inga symtom . Gör alltid en tid hos din tandläkare för tand smärta som varar mer än en dag eller två .


 • Previous:nothing Next:vad är en vestibulära yta ?

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en tandläkare som specialiserat sig på amalgum avlägsnande
 • hur man kan uppnå vitare tänder
 • hur lätta tänderna med hjälp av Rembrandt vitare eller andra blekning strips
 • symptom på tandköttsproblem
 • tandimplantat återhämtning
 • hur man vitare tänder naturligt utan en tandläkare
 • hur man eliminerar av dålig andedräkt
 • information om tuggummi ympning
 • hur att bleka tänderna utan blekmedel
 • retainers vs vakter mun
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com