interventioner för att ersätta saknade tänder och förvaltning av mjuk vävnad för dentala implantat

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-24
Tandimplantat är ofta det bästa behandlingsalternativet för att ersätta saknade tänder , enligt den amerikanska Association of Oral och käkkirurger . Tandimplantat erbjuda en mer permanent ersättning alternativ än avtagbar protes eller fasta broar för många patienter. Vissa patienter behöver arbeta på tandköttet och mjukdelar att hålla tandköttet ännu . (Se referenser 1 och 3 )

Dentala Implantat för saknade tänder

Ett tandimplantat är gjord av titan och liknar en skruv . En distansen passar över den del av implantatet som sticker upp förbi tandköttskanten , och en krona passar över distansen för att skapa ett naturligt utseende . En tandläkare eller muntliga kirurg kommer att placera implantatet i käken , där det kommer att smälta samman med käkbenet . Denna process kan ta allt från två till sex månader och en tillfällig tandersättning bärs över implantatet under denna tid .

Efter implantatet obligationer med käkbenet , fäster den muntliga kirurg en distans till implantatet . Efter en två-eller tre-veckors läkning period , kommer han att placera ersätta tanden över distansen för att skapa utseendet och känslan av en naturlig tand . Några tandimplantat kommer med distansen redan fastsatt så det andra steget inte behövs .

Patienter som behöver flesta eller alla sina tänder ersätts kommer att genomgå ytterligare ett steg där , och före utsläppandet kronor över dem , kommer kirurgen fäster implantaten anslutningspunkter som liknar tandköttet del av tandproteser . Dessa hjälper till att hålla implantaten på plats .

Gum Grafting

Patienter med tandköttsproblem behöver ofta särskild omsorg så att den muntliga kirurg kan placera dentala implantat på lämpligt sätt. Tandimplantat behöver en tillräcklig mängd av tandköttet så att den nya tanden kan stanna på plats och fungerar väl för att tugga . Tandköttet filtrerar också ut dåliga bakterier som kan leda till karies och tandlossning . Denna funktion är särskilt viktigt med tandimplantat för att minska risken för långsam läkning eller infektion efter förfarandet . Patienter med otillräcklig tandköttet kräver oftast ett tuggummi transplantat att rätta till problemet . Ibland oral kirurger skörd material från en patient gom att slutföra transplantat . Oftare använder de Alloderm , en givare vävnad , för gummi ympning . Kirurgen fäster materialet till tandköttet med suturer . De flesta tuggummi ympning förfaranden inte orsakar mycket smärta , och tandköttet vanligtvis läker inom en vecka.

Previous:nothing Next:hur man kan bli av vitlök andedräkt

Relaterade artiklar


 • hur man gör tand tvål
 • Hur man naturligtvis behandla tand värk
 • hur man rengör ett barns tunga
 • hur man förebygger hängslen tandvärk
 • hem rättsmedel för dike mun
 • hur du tar bort protesen akryl relining
 • om metall gom i proteser
 • fördelar och nackdelar med tandvård laser
 • hur man kan bli av vitlök andedräkt
 • hur man lättnad tuggummi kokar vetenskapligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com