plack och tandsten tas bort

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-04
Plack är en realitet . Denna gemensamma tand problem former på allas tänder dagligen . Ingen är immun mot plack , men vi har makt att kontrollera den . Ta bort plack på egen hand hemma är enkel och kan hålla tänderna rena och friska . Men låt dig inte luras att tro att plack är ofarligt , det kan vända till tandsten

Om plack och tandsten

Everyday mat och dryck samlas för att främja tillväxten av bakterier , eller plack , som ser ut som en Icky vit film och bygger upp rätt mellan botten av dina tänder och tandkött . Om du inte tar bort plack regelbundet , kan den förvandlas till tandsten , en hård , gulaktig uppbyggnad som sitter precis där plack brukade vara .

Du kan förhindra tandsten med daglig rengöring av tänder . Vissa människor är mer känsliga än andra , så tandsten kontroll tandkräm alltid en bra idé . Tandsten kan leda till sjukdomar i tandköttet , blödande tandkött , synliga rötter och karies . Gum sjukdom kan också påverka andra delar kroppen och göra andra medicinska problem värre . Undvika tandköttsproblem innebär att undvika tandsten och för att undvika tandsten innebär att undvika plack .

bort plack och tandsten

Du kan bli av med dagliga plack byggs upp genom att helt enkelt rengöra tänderna på en daglig basis . Borstning, tandtråd och munvatten bli av med opassande och ohälsosamma saker . Tandborstar borste bokstavligen plack bort från ytor av tänderna , medan tandtråd och munvatten bli av med plack mellan tänderna . Plack börjar bildas igen efter 4 till 12 timmar efter tandborstning , så att du verkligen behöver borsta två gånger om dagen ( minst ) .

Tandsten är svårare att ta bort . Om kräver en professionell rengöring av tänder , som är relativt enkel och definitivt viktigt . Din tandläkare eller tandhygienist skrapar bort tandsten , vilket ger dig och din mun en ny start .

Tandvård

Bara för att du håller plack och tandsten från tänderna betyder inte att du inte behöver professionell tandvård . Det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet , oavsett vad , precis som du behöver för att borsta och använda tandtråd varje dag .

Previous:nothing Next:hur kan lysa och bleka tänderna hemma

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort poligrip
 • hur man gör hemmagjord tandkräm smak kanel
 • käke tand smärta
 • hur man använder myrra för tandvärk
 • dentala implantat och tandlossning
 • av antibiotika för tandvärk
 • hur att neutralisera surheten tungan
 • laser tandblekning kontra blekning
 • olika dentala instrument
 • hem rättsmedel för tänderna stickningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com