vad är inblandad i en tand inlägg prep ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-26
Dental inlays är anpassade fyllningar som påverkar tuggytor ( eller kuspar ) i tänderna . De är gjorda av porslin , komposit , guld eller keramik och tillämpas av två olika metoder , direkt eller indirekt

Direkt vs Indirekt

En direkt infällning är klar i ett möte och inlägget är gjord på en specialiserad ugn i tandläkarens . En indirekt metod krävs två steg utnämningsförfarandet och inlägget görs i ett tandtekniskt laboratorium . Den inledande förberedelser för båda metoderna är detsamma.

inledande förberedelser

För direkta eller indirekta inlägg kommer tandläkaren bedöva drabbade tanden område med lokalbedövning ( eller lustgas ) i syfte att avlägsna alla förfall . Enligt Richard V. Tucker , " efter narkos har administrerats bör en kofferdam placeras för att ge bättre sikt , vävnad retraktion och användarvänlighet . "

Instruments

Ett instrument som kallas en borr används för att bort förfall , en dubbel -ended off-vinkel mejsel skulpterar önskad vinkel och den yttre gingivala avfasning och trimmers marginal används för att förfina tanden kuspar . Enligt Richard V. Tucker , " När tanden förbereds har sunda ocklusala emalj som inte har blåmärken eller galen , kan det vara motiverat att placera liten eller ingen avfasning . "

direkta metoden

För direkt inlägg , Tandläkaren förfina tandens form för att forma och placera ett kompositfyllningsmaterial material i det drabbade området. Detta skräddarsydda fyllning tas sedan bort , placeras i en specialiserad ugn och härdade exakt ska passa in i din tand .

indirekta metoden

I det första besöket av en indirekt infällning , din tandläkare tar ett avtryck av tanden efter den har rengjorts och skicka intryck till ett tandtekniskt laboratorium som kommer att skräddarsy din inlaga . Tanden fylls sedan med en tillfällig fyllning material tills det andra besöket , då din egen fyllning sitter .

Justeringar

Efter en direkt eller indirekt infällning, kan du behöva mindre justeringar för att säkerställa att jämnheten i ditt bett , för att jämna ut ojämna sektioner eller att markera de kontakter på kuspen .

Previous:nothing Next:hur man berättar skillnaden mellan en tandvärk & en abscessed tand

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en tandkronan
 • hur man kan förebygga och behandla sjukdomar i tandköttet
 • Periodontala sjukdom och behandling
 • problem med protesen rengöringsmedel och mjuk liners
 • hur man försäkra sig mot dålig tandhälsa , rengöra tungan
 • hur man kan förhindra att känsliga tänder
 • tandvård fluorbehandling friskfaktorer
 • Vad kan jag använda hemma för att lindra smärtan av tanden abscess ?
 • hur man lär barn att borsta tänderna
 • hur man kan bli av tonsill stenar naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com