Fördelar och nackdelar med tuggummi

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-06
Tuggummi har funnits sedan tiden för antikens Grekland , där människor gjorde en tuggtabletter ämne från kåda av mastix trädet . Tuggummi har utvecklats med tiden till där det nu säljs i en mängd olika typer och smaker . Tuggummi erbjuder användaren många fördelar såväl som eventuella nackdelar.

Gå ner i vikt

Tuggummi kan användas som en del av ett viktminskningsprogram. När dieters utveckla ett sug efter mat , erbjuder ett tuggummi kalorifattig alternativ till en fettrik måltid. Enligt en University of Rhode Island studie ledd av Kathleen Melanson , URI docent i näringslära och livsmedelsvetenskap , människor som tuggade tuggummi på morgonen som konsumeras i genomsnitt 67 färre kalorier till lunch , och de inte heller känner behov av att ersätta saknas kalorier vid en senare tidpunkt på dagen .

Stress Reduction

Tuggummi kan hjälpa människor att hantera stressiga situationer . Idrottare och tränare ses ofta tuggummi under en tävling . Enligt Wrigley. com , en undersökning av DOUBLEMINT användare som tuggade tuggummi under en match visade att 67 procent gjorde det för att lindra ångest . Arbetstagare tugga även på jobbet när man står inför en stressig dag .

Breath freshener

Tuggummi kan också fungera som en sammanfattning andetag luftrenare . De flesta av oss har varit i sociala eller arbetssituationer där fräsch andedräkt är viktigt . Ett tuggummi kan råda bot efter en måltid eller dricka kaffe , eller vid tillfällen då borsta tänderna är inte ett hållbart alternativ . Vissa märken av tuggummi innehåller ingredienser för att hjälpa fräscha andan.

tandröta

Tugga tuggummi sockrade kan leda till karies , hål i tänderna och tandköttsinflammation . Tandköttet bokstavligen rockar tänderna med socker och kan vara särskilt destruktiv om du inte borstar tänderna direkt efter tugga . Byta till en sockerfri varumärke kan minska problemet .

Tand och käke frågor

Frequent tuggummi tuggar kan bidra till ett tillstånd som kallas käkleden Disorder ( TMJ ) , som orsakas av ständig stress släpps ut på käkarna. Symtom på TMJ inkluderar svåra ansikts smärta och obehag i nacken . Frekvent tugga över tiden kan också resultera i att nöta av tandemaljen .

Annoyance

Tuggummi högt eller gör ett knakande ljud medan tuggar kommer att irritera vissa människor . Elever kan också finner sig stå inför vrede en arg lärare när tuggummi är inte tillåtet i klassrummet .

Previous:nothing Next:säkerheten för tandfyllningar

Relaterade artiklar


 • hur man ska förstå rotkanaler
 • dental och vad de används till
 • hur man hålla tänderna friska under Alla hjärtans dag
 • Hur man sköter om en tand apparaten med peroxid
 • säkerhet xylitol
 • tandvård fluorbehandling friskfaktorer
 • hur man får fattiga tandvård hjälp
 • Arestin alternativ
 • hur man kan bli av en tandvärk naturligt
 • definiera statiska ocklusion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com