Hur man vet om din tandlossning är på grund av detta : dentin dysplasi typ 1

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-24
Är du förlora dina tänder helt utan anledning ? Är dina vuxna tänder lossna , även om du borsta dem ? Här är hur man känner igen en sällsynt tillstånd som orsakar tandlossning-Dentin dysplasi Typ 1-och veta om det finns alternativ om du redan har förlorat dina tänder
1 .
* Är du förlora dina tänder ? *

förlora sina tänder påverkar inte bara din förmåga att tugga , det påverkar det estetiska ditt leende och eventuellt din självkänsla . Om du förlorar dina tänder , var inte rädda för att gå till tandläkaren för att fastställa orsaken till din tandlossning . Om du fastställa orsaken till din tandlossning , kanske din tandläkare kan hjälpa förhindra att du tappar resten av dina tänder .
2 .
* känna igen tecken på Dentin dysplasi typ 1 *

1 . ) Exfoliering ( utsöndring av primär tandsubstans ) .
2 . ) Tooth förlust ( spontant eller till följd av mindre trauma )
3 . ) Liten eller ingen känsla i tanden webbplats, även när det finns röta .
3 .
* Besök din tandläkare för undersökning och röntgen *

Se till att ha en grundlig utvärdering utförts . Om du upplever ovan nämnda symptom-någon eller alla av dem-se till att berätta för din tandläkare . Även om Dentin dysplasi Typ 1 var först kategoriseras i 1939 , eftersom det är en sällsynt sjukdom , och eftersom man endast har fått mer uppmärksamhet i vissa tandläkare nyligen , kan din tandläkare inte bekant med denna sjukdom . Om så är fallet kan du läsa steg 5 .
4 .
* Om du undersöks av tandläkare och dina röntgenbilder visar att tänderna har liten eller ingen rötter , du kanske har Dentin dysplasi typ 1 . *

Dentin dysplasi typ 1 är en dental sjukdom som ofta orsakar korta rot längd . Detta beror på att dentinet blir oorganiserad under utveckling . Denna oordning kan variera mellan olika patienter och från tand till tand .
5 .
* Om din tandläkare inte känner Dentin dysplasi typ 1 , få en annan uppfattning . *

Även denna störning var kategoriserade 1939, är det en sällsynt dental sjukdom ( 1:100,000 ) . * Först nyligen har vissa tandläkare diskuterade just denna tand sjukdom , så tandläkare som har examen på senare tid kan vara mer benägna att känna till just denna orsak till tandlossning .

* Detta och andra faktauppgifter erhölls genom samråd med en tandläkare och genom att granska uppgifter om att tandläkare som avses .
6 .
* Om du förlorar din tänder på grund av Dentin dysplasi typ I , är det något du kan göra ? *

Även om det finns få behandlingar som är tillgängliga för patienter som har extremt korta rötter , kan noggranna munhygien minskar avsevärt risken för parodontit och efterföljande tandlossning från denna sjukdom .
7 .
* Om du har tandlossning , är det något du kan göra för att förbättra ditt leende ? *

Lyckligtvis , ja , det finns många kosmetisk tandvård alternativ som finns i dessa dagar-inklusive tandimplantat . Var noga med att rådgöra med din kosmetiska tandläkare för att se vad som är det bästa alternativet för dig .

tips och varningar


 • Om en tandläkare överväger en rotfyllning , men du tror att du kanske har Dental dysplasi typ 1 , samråda med en annan tandläkare för att få ett andra utlåtande . Om du har lite rötter-eller inte rötter alls-en rotfyllning kanske inte är lämpligt alternativ.


 • Previous:nothing Next:hur att bleka tänderna naturligt och billiga

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
 • nattvakt biverkningar
 • hur man använder hemma produkter för att bleka dina tänder
 • hur tjänsten en Braun Oral-B Sonic tandborste
 • hur man får fattiga tandvård hjälp
 • hur tandtråd med fast hållare
 • hur man använder munvatten för att förebygga karies
 • hur man ska behandla överdriven muntorrhet
 • hur du bleka tänderna med ut spendera en massa pengar
 • hur man gör tand tvål
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com